Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Uusi sosiaaliturvaopas pitkäaikaissairaille ja vammaisille
Uusi sosiaaliturvaopas pitkäaikaissairaille ja vammaisille

Potilas- ja vammaisjärjestöjen laatimaan uuteen sosiaaliturvaoppaaseen on koottu pitkäaikaissairaita ja vammaisia koskevat yhteiset sosiaaliturvan alueet.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden kokonaisuuden hahmottaminen on vaikeaa: palveluiden tarjoajia on useita, etuudet muuttuvat ja niiden myöntämiseen vaikuttavat monet tekijät. Nyt sosiaaliturvaa ei tarvitse selvittää yksin. Aiemmin sen osa-alueita ei ole koottu yhteen tästä näkökulmasta

Lähteenä on sosiaali- ja terveydenhuollon lainsäädäntö ja siitä järjestöille kertynyt tieto soveltamiskäytännöistä. Opas on tarkoitettu pitkäaikaissairaita ja vammaisia edustavien järjestöjen antamaa neuvontaa ja ohjausta varten, mutta siitä hyötyvät suoraan myös omaa sosiaaliturvaansa pohtivat henkilöt. Oppaan tiedot ovat vuodelta 2010.

Järjestöissä olevan syvällisen sosiaali- ja terveysturvan asiantuntemuksen yhdistäminen on synnyttänyt ainutlaatuisen aineiston. Yhdessä tehdyllä oppaalla kansalaisten järjestöjen kautta saama tieto on yhdenmukaista ja aiempaa tasavertaista. Yhteinen opas myös vähentää järjestöjen tekemää päällekkäistä työtä.

Opas on nähtävänä sitä kirjoittaneiden järjestöjen verkkosivuilla, jonne halukkaiden on mahdollista tehdä linkitys. Lisäksi kirjoittajajärjestöt voivat myös julkaista jäsentensä erityistarpeisiin syvennettyjä oppaita.

Opas on määräaikainen kokeilu joka päättyy 2011.

Lähde: Suomen Diabetesliitto ry
 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy