Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Sairaaloiden lääkäritilanne parantunut
Sairaaloiden lääkäritilanne parantunut

Kunnallisen työmarkkinalaitoksen tekemän selvityksen mukaan sairaaloiden lääkäritilanne on parantunut. Lokakuussa 2009 sairaalalääkärin viroista oli täytettynä 89 prosenttia. Viroista 515 virkaa oli kokonaan täyttämättä eli lääkärivaje oli 7,3 prosenttia, kun se vuosi aiemmin oli 9,4 prosenttia. 

Lääkärien työvoimatilanne on parantunut erityisesti erikoistuvien lääkärien virkojen kohdalla, jossa vaje on pienentynyt 11,2 prosentista 7,4 prosenttiin.

Kunnallisen työmarkkinalaitoksen selvityksessä oli mukana 7 074 sairaalalääkärin virkaa. Sairaalalääkärien kokonaan täyttämättömistä viroista 4,8 prosenttia (339 virkaa) oli virkoja, joita ei ollut saatu täytettyä ja 2,5 prosenttia (177 virkaa) oli virkoja, joiden täyttöprosessi oli käynnissä.

Erikoisaloittain verrattuna lääkärivaje vaihtelee paljon. Suurin vaje on psykiatrian eri aloilla (psykiatria, lasten- ja nuortenpsykiatria), joissa yhteenlaskettu vaje oli 159 virkaa.

Lääkärien työvoimatilanteessa ei ole suurta eroa sairaaloissa ja terveyskeskuksissa. Lääkäriliiton tekemän selvityksen mukaan lääkärivaje oli terveyskeskuksissa samana ajankohtana 6,8 prosenttia. Lääkäripalvelujen ulkoistaminen tai ostopalvelujen käyttö ei ole sairaaloissa yhtä yleistä kuin terveyskeskuksissa. Tarkastelupäivänä vain 1,2 prosenttia sairaalalääkärin viroista (82 virkaa) hoidettiin ostopalvelulla.

Sairaaloiden hammaslääkäritilanne hyvä

KT:n selvityksessä oli mukana 170 sairaalahammaslääkärin virkaa. Selvityksen mukaan tarkastelupäivänä hammaslääkärien viroista oli täytettynä 94 prosenttia. Vaje näyttää pysyneen vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna suunnilleen ennallaan. Hoitamattomien sairaalahammaslääkärien virkojen määrä oli 10 virkaa eli vaje oli 5,9 prosenttia. Täysin avoimena oli 5 virkaa ja täyttämättä jätettynä, ns. jäähdytettyinä 5 virkaa. 

Ostopalvelulla tai muulla järjestelyllä oli hoidettu 0,8 virkaa. Lisäksi ns. muuta ostopalvelua hankittiin (tuntimäärät viroiksi muutettuna) vajaan 3 viran verran.  Erikoishammaslääkärien vaje on hieman suurempi kuin laillistettujen hammaslääkärien vaje. 

Lähde: Kunnallinen työmarkkinalaitos

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy