Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Laivaväelle pakolliset lääkärintarkastukset
Laivaväelle pakolliset lääkärintarkastukset

Laivaväkeen kuuluville henkilöille ehdotetaan lääkärintarkastuksia.  Lääkärintarkastukset varmistaisivat henkilön terveydentilan soveltuvuuden aluksella työskentelyyn.

Tammikuussa 2011 voimaan tulevan uuden lain tarkoituksena on parantaa merenkulun turvallisuutta.  Laki sovellettaisiin suomalaisilla aluksilla työskentelevään laivaväkeen.

Esityksen mukaan alusoloissa työskenteleviltä itsenäisiltä yrittäjiltä, harjoittelijoilta ja työssäoppijoilta edellytettäisiin laivaväen lääkärintodistusta. Lääkärintodistusta ei kuitenkaan edellytettäisi henkilöltä, joka tekee työtä vain aluksen ollessa satamassa tai tarkastus-, huolto- tai muuta näihin rinnastettavaa työtä tekevältä tai esiintyvältä taiteilijalta, joka työskentelee laivalla tilapäisesti. Lain soveltamisalan ulkopuolelle jäisivät myös tietyt alustyypit, joilla ei pääasiallisesti kuljeteta matkustajia eikä rahtia.

Lääkärintodistus tulisi jatkossa olla kaikilla aluksen työ-, virka tai sopimussuhteisilla työntekijöillä. Aluksen laivaisännällä olisi velvollisuus varmistaa, että aluksella työskentelevillä olisi voimassa oleva laivaväen lääkärintodistus tai poikkeuslupa aluksella työskentelyyn. Myös aluksella työskentelevältä laivanisännältä edellytettäisiin laivaväen lääkärintodistusta.

Laki selkeyttää nykyistä lainsäädäntöä ja siirtää laivaväen lääkärintarkastuksia koskevat asetustasoiset säännökset lain tasolle.

Lähde: Sosiaali- ja terveysministeriö
 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy