Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Onnelliset auttavat
Onnelliset auttavat

Vauraudella on yhteys hyväntekeväisyyteen, mutta ei niin vahva yhteys kuin onnellisuudella.

Tämä selviää brittiläisen Charities Aid Foundationin (CAF) selvityksestä The World Giving Index 2010. Auttamisen yhteys kansalaisten kokemaan onnellisuuteen on selvästi vahvempi kuin yhteys maan vaurauteen bruttokansantuotteella mitattuna.

Auttamisen tavat vaihtelevat maittain yllättävänkin paljon. Avun antaminen vieraalle tarvitsijalle on selvityksen mukaan yleisin altruismin muoto maailmassa. Kyselyä edeltäneen kuukauden aikana näin oli tehnyt 45 prosenttia maailman väestöstä. Rahaa oli antanut 30 prosenttia ja aikaansa vapaaehtoistyöhön 20 prosenttia vastaajista.

Näiden kolmen hyväntekemismuodon keskiarvo muodostaa CAF:n maailman antamisindeksin. Sen kärkeen nousevat australialaiset ja uusiseelantilaiset. Kärkisijan heille tuo suurin valmius antaa rahaa ja vapaaehtoistyöaikaa ja näiden lisäksi toiseksi suurin alttius auttaa vierasta ihmistä.

Pohjoismaista anteliaimpina hyväntekijöinä kunnostautuvat tanskalaiset, jotka tässä ja muissakin onnellisuusmittauksissa sijoittuvat maailman huipulle. Tanska on antamisindeksin sijalla 18, Norja sijalla 25. Suomalaiset ovat sijalla 45 yhdessä sambialaisten, ghanalaisten, libanonilaisten ja ruotsalaisten kanssa.
 

Lähde: Tilastokeskus

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy