Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Toimivan työterveyshuollon merkitys korostuu kriisitilanteissa
Toimivan työterveyshuollon merkitys korostuu kriisitilanteissa

Hyvin toimiva työterveyshuolto edistää työntekijöiden hyvinvointia, työpaikan turvallisuutta ja kannustaa työurien pidentämiseen. Erityisen suuri merkitys sillä on kun yritystä kohtaa poikkeustilanne, esimerkiksi yt-neuvottelut.

Toimivat työterveyspalvelut merkitsevät yritykselle silkkaa säästöä. Kun yrityksen ja työterveyshuollon yhteistyöllä pidetään huolta henkilöstön työkyvystä, ovat työterveyteen uhratut eurot vähäisiä verrattuna saavutettuun hyötyyn.

Osallistavan työterveyshuollon toimintatavassa yritys, esimiehet, henkilöstö ja työterveyshuolto toimivat yhteistyössä asettamiensa tavoitteiden mukaisesti. Tavoitteet riippuvat yrityksen tarpeesta ja tilanteesta ja niiden tulee olla mitattavia.

Henkilöstö on tärkeää myös osallistaa ja sitouttaa työterveyshuollon hankkeisiin. Tuloksia on seurattava systemaattisesti ja toimintaa muokattava tulosten viitoittamalla tavalla. Tavoitteena on yrityksessä hyvinvoivana ja terveenä eläkkeelle siirtymiseen saakka työnsä tekevä työntekijä.

Työelämän muutokset vaativat työterveyshuollolta aktiivista roolia

Nykyajan työelämässä törmätään yhä useammin työssä jaksamisen haasteisiin. Työn jatkuva muutos ja siihen liittyvä kiire, taloudellinen epävarmuus ja uhka esimerkiksi yt-neuvotteluista tai irtisanomisista saattaa kuormittaa henkilöstöä huomattavasti. Pohjois-Suomi, erityisesti Oulun seutukaan ei ole välttynyt näiltä toistuvilta yt-kierroksilta irtisanomisineen.

Kiperissä työelämän haasteissa työterveyshuolto pystyy järjestämään apua yrityksen esimiehille ja henkilöstölle tarpeiden mukaan. Yhteistyö auttaa myös ennakoimaan tulevaa ja vaikeisiin tilanteisiin voidaan jo etukäteen varautua. Osallistava työterveyshuolto luo tähän tarvittavat puitteet.

Yhä useammilla toimialoilla puhutaan paljon myös itsensä johtamisesta. Odotukset esimiehen ja työntekijän vuorovaikutuksesta ovat muuttuneet.

Tulevaisuudessa yhä useammat työntekijät ohjaavat itse omaa työtään. Esimiehen rooli on muuttunut valmentavaksi, osaamisen ohjaajaksi, uudistuksia ja innovaatioita tukevaksi.  Tällöin työntekijän oma vastuu työhyvinvoinnista kasvaa, mutta se ei poista esimiehen vastuuta henkilöstönsä työkyvyn ylläpitämisestä.

Lähde: Terveystalo

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy