Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Suojaa silmäsi kevätauringolta
Suojaa silmäsi kevätauringolta

Silmien suojaaminen UV-säteilyltä ja häikäisyltä on tärkeää keväällä, jolloin aurinko paistaa matalalta ja heijastuu lisäksi jäästä ja lumesta.

Aurinkolaseissa on erilaisia ominaisuuksia, joista parhaan hyödyn saa valitsemalla lasit käyttötilanteen mukaan.
 

Aurinkolasit suojaavat silmiä UV-säteilyltä, tuulelta, pölyltä ja liialliselta valolta. Myös silmien herkkä ympärysiho on suojassa auringon haittavaikutuksilta aurinkolasien takana. UV-säteilyssä piilee vaara: silmät eivät aisti liiallista säteilyä ennen kuin ne ovat jo altistuneet sille.

Liiallisen UV-säteilyn yleisin oire on sarveiskalvon tulehdus eli lumisokeus. Oireita ovat voimakas kipu, vetistely ja hiekan tunne. Kun nenä ja posket punoittavat, myös silmät ovat saaneet liikaa aurinkoa.

Minkälaiset aurinkolasit valitsen?

Aurinkolaseilla näkee miellyttävästi olosuhteissa, joissa auringon valo tai tuuli ja pöly haittaa näkemistä. Niiden soveltuvuuteen eri tilanteissa vaikuttaa muun muassa linssien ominaisuudet, kuten tummuusaste, väri ja pinnoitteet, sekä kehyksen ominaisuudet.

Kirkkailla hangilla tarvitaan tummempi linssi kuin esimerkiksi autolla ajaessa. Autoilijan kannattaa valita polarisoiva linssi, joka helpottaa näkemistä nopeasti vaihtuvissa kuivan ja märän tienpinnan heijastumissa. Kellanruskea linssin väri ja UV-säteilystä tummuvat linssit parantavat kontrasteja, jolloin näkymä vaikuttaa selkeämmältä.

Urheilussa tai harrastuksissa käytettävien linssien tulee puolestaan soveltua kyseiseen lajiin. Materiaalit on valittu ja suunniteltu niin, että ne lasit pysyvät hyvin paikoillaan ja kestävät iskuja paremmin kuin muut aurinkolasit.

Aurinkolasit ovat oleelliset myös lapsilla. Optikkoliikkeissä autetaan parhaan aurinkolasiratkaisun valinnassa, arvioidaan aurinkolasien linssien optista laatua ja kehyksen ominaisuuksia, sekä kerrotaan toimivista vaihtoehdoista silmälasien käyttäjille. Aurinkolaseilta kannattaa edellyttää samaa optista laadukkuutta kuin silmälaseiltakin.

Lähde; Optisen Alan Tiedotuskeskus
 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy