Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Yhä useampi suomalainen pelaa rahapelejä
Yhä useampi suomalainen pelaa rahapelejä

Suomalaisten rahapelaaminen on edelleen yleistynyt. Sosiaali- ja terveysministeriön teettämän Suomalaisten rahapelaaminen 2011 -kyselyn mukaan 78 prosenttia suomalaisista on pelannut viimeisten 12 kuukauden aikana jotakin rahapeliä.

Määrä vastaa noin 3,1 miljoonaa 15-74-vuotiasta suomalaista. Vuonna 2007 vastaava osuus oli 74 prosenttia.
 

Rahapelejä koskeva 18 vuoden alaikäraja on kyselyn mukaan vähentänyt alaikäisten pelaamista ja pelaamisesta aiheutuvia haittoja. Kun vuonna 2007 nuorista 66 prosenttia oli pelannut rahapelejä, vuonna 2011 määrä oli 47 prosenttia. Koska uusi alaikäraja tuli voimaan asteittain vuoden 2011 aikana, kyselyyn vastanneilla 15-17-vuotiailla on ollut mahdollisuus pelata laillisesti rahapelejä viimeisen 12 kuukauden aikana.112-päivänä lisätään kansalaisten turvallisuustietoja ja -taitoja.

Suomalaisten rahapelaaminen 2011 -kyselyä varten haastateltiin 4 484 henkilöä, jotka olivat iältään 15-74-vuotiaita. Kysely on jatkoa vuosina 2003 ja 2007 teetetyille kyselyille. Vuoden 2011 kyselyn suunnittelusta vastasi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja sen toteutti Taloustutkimus Oy. Kyselyn tavoitteena oli tutkia suomalaisten rahapelikäyttäytymistä, ongelmapelaamisen esiintyvyyttä sekä asenteita rahapelaamista kohtaan.

Nykyisen hallitusohjelman mukaan rahapelihaittojen seurantaa, tutkimusta, ehkäisyä ja hoitoa tehostetaan koko väestön sekä erityisesti lasten ja nuorten suojelemiseksi. Tarkoituksena on kehittää nykyistä rahapelien yksinoikeusjärjestelmää rajoittamalla ulkomaille tapahtuvaa pelaamista sekä tehostaa viranomaisten, järjestöjen, peliyhteisöjen ja tutkimuslaitosten yhteistyötä pelihaittojen torjunnassa.

Lähde: THL
 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy