Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Oikeasta nukkuma-asennosta apu yöllisiin selkäkipuihin
Oikeasta nukkuma-asennosta apu yöllisiin selkäkipuihin

Jos yölliset selkäkivut, puutuvat raajat tai aamujäykkyys ovat jokapäiväisiä asioita - tai pikemminkin jokaöisiä juttuja - elämässäsi, niin tutkijoiden mukaan sinun tulee kiinnittää erityinen huomio - hyvän sängyn - lisäksi omaan nukkuma-asentoosi.

Lapsena me saatoimme nukahtaa mitä oudoimpiin paikkoihin ja herätä siitä pirteänä kuin peipponen ilman kivun tai jäykkyyden tunnetta. Mutta mitä enemmän meille on karttunut ikää, sitä merkittävämmäksi hyvä sänky ja oikea nukkuma-asento ovat tulleet.

Alaselkäkipu on valitettavan yleinen vaiva. Arvion mukaan noin miljoona suomalaista kärsii vuosittain jonkin asteisesta selkäkivusta. Syyt näihin kiputiloihin ovat yhtä moninaiset kuin kärsijöiden kirjava joukkokin. Kipu voi olla lihas-, nivel- tai välilevyperäinen. Se voi johtua hermopinteestä, murtumasta, tulehduksesta tai kasvaimesta. Mutta olipa alkuperäinen syy mikä tahansa, tilannetta voi helpottaa - jopa parantaakin - omatoimisesti.

Amerikkalaisen, selkäsärkyihin erikoistuneen, tohtori Carol Hartiganin mukaan on olemassa joitakin kotikonsteja, joiden avulla selkäsäryistä kärsivä voi lisätä öittensä laatua. Yksi näistä konsteista on aputyynyn käyttöön otto ja sopivan yöasennon etsiminen tyynyn kera.

Carol Hartingin mukaan selällään nukkuvan kannattaa kokeilla asentoa, jossa aputyyny on polvien alla. Kyljellään nukkuva, Hartingin mukaan, hyötyy parhaitten pitkästä makkaratyynystä, jonka yli voi heittää niin käden kuin jalankin, aivan kuin halaisi tyynyä koko vartalollaan. Mahallaan yönsä viettävälle, tohtori Harting antaa neuvon sijoittaa aputyyny lantion alle. Myös perinteinen sikiöasento ja tyyny polvien välissä toimii erinomaisesti joillekin ihmisille.

Jos parempi nukkuma-asento, nukkumapaikan muutos, verryttelyt ja tulehduskipulääkkeet eivät tuo helpotusta öihin ja kipua on kestänyt yli kaksi viikkoa, kannatta kääntyä lääkärin puoleen vakavamman sairauden eliminoimiseksi.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy