Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Terveellisiä ruokia naisille
Terveellisiä ruokia naisille

Miehet ja naiset ovat molemmat ihmisiä - ihme kylläkin. Terveellinen ruokavalio on yhtä tärkeää molemmille, mutta fyysisistä eroavaisuuksista johtuen naiset tarvitsevat joitakin ruoka-aineita miehiä enemmän.

On olemassa joukko ruokia, jotka edistävät erityisesti naisten terveyttä ja huolehtivat varsinkin ikääntymisen edetessä kauniimman sukupuolen terveydestä ja energian saannista.

Mutta vaikka seuraavat ruuat on valittu tähän juuri naisia ajatellen, ei niistä ole haittaa miehillekään. Emme me niin erilaisia ole.

Vesi
Vesi on vanhin voiteista -sanonta pitää yhä paikkansa. Vaikka vesi ei sisällä lainkaan ravintoaineita eikä siinä ole tippaakaan vitamiineja eikä hivenaineita, on se kuitenkin elintärkeä elementti elämällemme. Me voimme selviytyä joitakin viikkoja ilman ruokaa, mutta ilman vettä kuolisimme jo muutamassa päivässä.

Vesi on tarpeellinen ruoansulatuksellemme, ravintoaineiden kuljetukselle ja kuona-aineiden poistolle. Se suojelee herkkiä sisäelimiämme ja toimii voiteluaineena niin nivusille kuin silmillemmekin. Myös ruumiinlämmön säätelyssä vedellä on oma tärkeä tehtävänsä.

Monet ruoka-aineet sisältävät vettä, mutta valitettavasti pelkästään syömällä emme kuitenkaan saa tarpeeksi vettä elimistöömme. Sitä tulee myös juoda. Suositusten mukaan meidän tulisi päivittäin  juoda 8 -10 lasillista vettä ja tämän lisäksi syödä paljon nestepitoisia ruokia kuten hedelmiä ja kasviksia.

On myös hyvä muistaa, että vesi ja nestepitoiset ruuat auttavat painonhallinnassa.

Kuitupitoinen ruoka
Nykyinen ruokavaliomme sisältää liian vähän kuituja ja tämä johtaa usein ummetukseen. Vatsantoiminta on ensiarvoisen tärkeää terveytemme kannalta. Kuitupitoinen ruoka ehkäisee mm. paksusuolen syöpää, sydän- ja veritauteja ja pitää verensokerin tasaisena. Kuitua saadaan täysjyväviljasta, kasviksista, hedelmistä, marjoista, pähkinöistä ja siemenistä.

Soija
Soija on erinomainen proteiinin lähde. Sillä voi korvata täysin eläinkunnasta saatavan proteiinin. Soijan rasvat ovat myös hyviä eli pääosin tyydyttämättömiä ja se auttaa alentamaan "pahaa" kolesterolia. Soijassa on runsaasti B-ryhmän vitamiineja, kivennäisaineita ja E-vitamiinia.

Foolihappo
Naiset tarvitsevat foolihappoa erityisesti raskauden aikana. Foolihappo vaikuttaa solujen muodostumiseen. Sen tärkeimmät lähteet ovat parsa, pinaatti, kaalit, palkokasvit, täysjyvävilja ja maksa.

Karpalo
Karpalon hyvää tekevä vaikutus on ollut tiedossa jo vuosisatoja. Tämä soilla kasvava marja ja siitä tehty mehu auttavat mm. munuais- ja virtsatieinfektioissa. Terveellisen vaikutuksen epäillään perustuvan marjan suureen happopitoisuuteen. Muiden marjojen tavoin karpalossa on myös paljon flavonoideja.

Pähkinät
Pähkinät ovat erinomainen E-vitamiinin lähde. Kasvikunnan tuotteista juuri pähkinöissä on eniten E-vitamiinia. Niissä on myös B-ryhmän vitamiineja - tiamiinia ja niasiinia. Pähkinät sisältävät paljon proteiinia ja kivennäisaineita ja niiden rasva on hyvälaatuista. Varsinkin kasvissyöjille pähkinät ovat erittäin arvokasta ravintoa, koska ne sisältävät paljon ravintoaineita, joita saadaan yleensä vain eläinkunnan tuotteista.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että pähkinät kuuluvat tavallisimpiin allergian aiheuttajiin ja niiden energiapitoisuus on erittäin suuri.

Vihreät vihannekset
Kaikki vihreät vihannekset ovat erittäin terveellisiä. Mitä vihreämpää, sitä terveellisempää. Vitamiinien lisäksi ne ovat erinomaisia kuitulähteitä.

C-vitamiinipitoiset ruuat
C-vitamiini edistää raudan imeytymistä ja antioksidanttina se on viimeaikoina liitetty myös sydän- ja verisuonitautien torjuntaan. Ruusunmarja, tyrni, mustaherukka, mansikka, sitrushedelmät, kiivi, paprika ja peruna ovat parhaita C-vitamiinin lähteitä.

Rautapitoiset ruuat
Miesten ja naisten raudantarve on erilainen. Kuukautisista johtuen naiset tarvitsevat miehiä enemmän rautaa. Rauta on välttämätöntä hemoglobiinin muodostumiselle. Pitkäaikainen raudan puute ilmenee mm. väsymyksenä ja infektioherkkyytenä. Rautaa saa parhaiten verestä tehdyistä ruuista, maksasta ja munuaisista.

Kalsiumpitoiset ruuat
Kalsium on luuston ja hampaiden rakennusaine. Se on välttämätöntä myös hermoston ja lihasten toiminnalle. Suomessa kalsiumin päivittäinen suositus aikuiselle on 800 milligrammaa. Amerikassa 19 -50-vuotialle suositellaan 1000 milligrammaa ja yli 50-vuotiaille peräti 1200 milligrammaa. Maito ja maitotuotteet, ruotoineen syöty kala ja tummanvihreät kasvikset ovat parhaita kalsiumin lähteitä.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy