Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Ei dementoitumiselle
Ei dementoitumiselle

Vanhan kansa sanonta äly hoi, älä jätä, on yhä totta. Kukaan meistä ei halua dementoitua, huomata älynsä poistuneen takavasemmalle jo aikoja sitten.

Hyvästä vanhuudesta puhuttaessa yhä useammat meistä pitävät mielenvirkeyttä, -terveyttä ja terävyyttä yhtenä kaikkein tärkeimmistä, ylläpidettävistä asioista. Niin mekin, ja siksi me olemmekin aika ajoin kirjoittaneet siitä tällä hyvinvointi-palstallamme. Olemme kirjoittaneet aivojen käytön tärkeydestä, terveellisestä, aivoihin vaikuttavasta ruuasta sekä liikunnasta ja harrastusten tärkeydestä ja sosiaalisten kontaktien hyvää tekevästä vaikutuksesta.

Voisi luulla, että tästä aiheesta olisi sanottu tällä palstalla jo kaikki tarpeellinen. Ehkä on, ehkä ei. Mutta kaikesta huolimatta me aioimme nyt, kuten myös jatkossakin, "puhua" meidän älymme suojelun puolesta - kiitos monien ympäri maailmaa, dementian musertamisen parissa työskentelevien tiedemiesten.

Uusin muserrusuutinen tulee Australiasta. Sikäläiset tutkijat ovat siellä sitä mieltä, että dementia pystytään voittamaan kahdella asialla: liikunnalla ja ristisanatehtävillä. Queenslandin yliopiston professorin Berry Bartlettin mukaan muistihäiriöitä pystytään hoitamaan, ja ennen kaikkea ehkäisemään, antamalla aivojemme harmaille soluille työtä ja auttamalla niitä uusiutumaan liikkumalla päivittäin.

Molemmat - niin liikunta kuin aivojenkin käyttö pohtimiseen ja ongelmanratkaisuun - ovat yhtä tärkeitä. Kaikki liikunta on siis hyvästä, kuten kaikenlainen ajatustyökin, mutta Bartlettin mukaan varsinkin pitemmän (ei välttämättä pitkän) matkan juoksu ja kryptoristisanatehtävät ovat kuitenkin niitä kaikkein parhaimpia keinoja aivojemme hyvinvoinnin  ja muistin ylläpitoon.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy