Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Koira on ihmisen paras ystävä – laihduttamisessakin
Koira on ihmisen paras ystävä – laihduttamisessakin

Se on totta. Tuo häntäänsä heiluttava ja hellyyttä kerjäävä suloinen karvakerä on ihmisen paras ystävä niin iloissa kuin suruissa, mutta nyt todistetusti myös laihduttamisessakin.

Näin tietävät kertoa amerikkalaiset tiedemiehet, jotka suorittivat maailman ensimmäisen tutkimuksen, jossa lemmikkieläin laitettiin laihdutuskuurille emäntänsä tai isäntänsä kanssa. Tutkimuksen aikana molemmat - niin koira kuin omistajakin - laihtuivat, mutta mikä hämmästyttävintä kummankaan paino ei noussut kuurin jälkeen.

Laihdutuskokeeseen osallistui 56 ihmistä ja 53 koiraa sekä 36 koiraa omistajineen. Koirien roduilla ei ollut mitään merkitystä. Nelijalkaiset valittiin mahdollisimman laajasti, joskin mukana oli ehkä hiukan enemmän lihomiseen taipuvaisia rotuja. Koirat laitettiin etukäteen suunnitellulle ruokaohjelmalle ja heidän tavoitepainonsa laskettiin koirien painoindeksin mukaan.

Kaikki kokeessa mukana olevat ihmiset osallistuivat puolestaan dieettiohjaukseen, jossa heille annettiin tietoa ravitsemuksesta sekä liikunnasta ja heitä pyydettiin rajoittamaan päivittäinen kalorimääränsä 1400 kaloriin sekä kävelemään joka päivä vähintään 20 minuuttia. Koiralliset suorittivat kävelynsä lemmikkiensä kanssa ja koirattomat yksin.

Kaikkia kokeeseen osallistuneita, niin koiria kuin ihmisiäkin, seurattiin tarkoin yhden vuoden ajan. Tänä aikana huomattiin, että koiralliset koehenkilöt laihtuivat huomattavasti enemmän kuin yksin lenkkeilevät, vaikkakin kaikki koehenkilöt laihtuivat. Koirilla tulos oli myös saman suuntainen. Niidenkin paino putosi kunnollisen liikunnan ja oikean ruokavalion ansiosta, mutta totuuden nimissä on kuitenkin kerrottava, että eläimet onnistuivat laihduttamisessaan omistajiaan huomattavasti paremmin. Nämä ihmisen parhaat ystävät laihtuivat omistajiaan enemmän ja paljon nopeammin.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy