Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Oletettavissa oleva elinikäsi
Oletettavissa oleva elinikäsi

Tuskin kukaan meistä osaa sanoa kuinka vanhaksi me tulemme elämään. Ensinnäkin harva meistä on sen lajin ennustaja, toiseksi elämässä on aivan liian paljon epävarmuustekijöitä ja kolmanneksi kukapa haluaisi tietää viimeisten hyvästiensä ajankohtaa - en ainakaan minä.

Mutta ilmeisesti kuitenkin on olemassa joukko ihmisiä, joita noin summittainen aika kiinnostaa. Me täällä toimituksessa törmäsimme jokin aika sitten internetissä olevaan ikäkyselyyn, joka väitti pystyvänsä arvioimaan oletettavissa olevan eliniän kyselyyn vastaavan henkilön elintapojen perusteella.

Kyselyn aloituskohtana oli 87-vuoden ikä. Tämä ikä on teollistuneissa maissa elävän henkilön keskimääräinen elinikä. Nykyinen tieto-taito, ympäristö ja meidän geneettinen koostumuksemme mahdollistavat jo näinkin pitkän elinkaaren. Ja kyselyn vastauksista riippuen tähän ikään joko lisättiin vuosia tai vähennettiin elinaikaa:

Koska oletettavissa oleva elinikäsi on 87-vuotta, lähtösummasi on 87.

1. Oletko optimistinen? Onko elämänkatsomuksesi positiivinen ja humoristinen? Pystytkö pistämään stressaavat asiat syrjään, "hyllylle"? Jos olet taipuvainen stressiin ja huoliin, niin vähennä 5 vuotta.
2. Onko joku perheenjäsenesi, verisukulaisesi elänyt viimeaikoina yli 90-vuotiaaksi? Pitkäikäisyys on periytyvää. Jos kyllä, lisää 10 vuotta.
3. Harrastatko liikuntaa vähintään 30 minuuttia kolme kertaa viikossa? Lihaskuntoa lisäävä liikunta on erityisen tärkeää. Jos vastauksesi on ei, vähennä 5 vuotta.
4. Annatko aivoillesi työtä? Jumppaatko niitä? Harrastatko asioita, joissa tarvitset pohtia, ajatella, miettiä, ratkaista pulmia ja oppia uutta? Jos kyllä, lisää 5 vuotta.
5. Olet ylipainoinen? Syötkö terveellisesti? Pysytkö hoikkana ruokavaliosi avulla? Ylipaino ei edistä pitkäikäisyyttä. Jos painossasi ja ruokavaliossa on korjaamista vähennä 7 vuotta.
6. Tupakoitko? Jos kyllä, vähennä 5 vuotta.

Vähennä lähtösummasta tai lisää siihen vastaustesi mukaiset summat. Laskutoimituksen jälkeen saamasi summa on elintapojesi mukaan laskettu oletettu elinikäsi.

Me täällä toimituksessa haluamme kuitenkin muistuttaa, että oheinen laskutoimitus ei ota huomioon elämän epävarmuustekijöitä, joten jos kuolema tulee ja niittää sinut aikaisemmin kuin tulokseksi saamasi elinikä edellyttäisi, älä syytä meitä, äläkä tule kummittelemaan tänne. Sillä kummitukset ja kummitusjutut ovat suorastaan pelottavia.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy