Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Vesi auttaa krapulaan
Vesi auttaa krapulaan

Myönnetään, että tämä artikkeli olisi pitänyt kirjoittaa juuri ennen vuoden vaihdetta, sillä monella tämän vuoden ensimmäinen päivä kului aspiriinin ja petin merkeissä Uuden vuoden juhlinnan satoa ”niittäen” ja tipattomasta tammikuusta haaveillen.

Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Ja tuskinpa suomalaisten alkoholin käyttö tähän vuoden vaihteeseen tyssäsi. Me uskomme, että neuvollemme on käyttöä tulevaisuudessakin.

Joten takaisin krapulaan.

Aamu aukeaa helvetillisenä, päätä särkee, silmien alla olevat pussit voittavat kooltaan jopa roskapussinkin ja suussa oleva mönjä on varmasti peräisin vessanpöntöstä. Olo on kuin jyrän alle jääneellä. Eilen oli hauskaa, mutta nyt vitsit ovat vähissä. Kavereiltasi olet kuullut monenlaisista krapulan parannuskeinoista, jotka pitävät sisällään raa’asta kananmunasta ja kaljasta lähtien suurin piirtein kaikki rasvaiseen ja tuliseen ruokaan asti.

Kukaan ei vähättele kavereittesi kokemuksia ja heidän neuvojaan, mutta valitettavasti niissä ei ole totuuden häivääkään - ei ainakaan asiaan perehtyneiden tiedemiesten mielestä.

Amerikkalaisten tutkijoiden mukaan paras apu krapulaan ei löydy lääkekaapista, lähimmästä pizzeriasta tai kaljapullosta, vaan se löytyy keittiön vesihanasta. Tutkimusten mukaan krapulan perimmäinen syy on nimittäin nestehukka. Alkoholi on erittäin vahva diureettinen aine. Illan juominen poistaa kropasta runsain määrin nesteitä ja kuivattaa sitä. Joten tutkijoiden mukaan kostean illan seuraamusten ennaltaehkäisyssä ja jälkihoidossa veden juominen ennen juhlimista ja sen jälkeen on A ja O. Neuvoissaan he menevät jopa niin pitkälle, että suosittelevat illan joka toiseksi lasilliseksi pelkää vettä.

Mutta jos runsaasta veden nauttimisesta huolimatta aamulla on hiukan huono olo, niin näiden samaisten asiantuntijoiden mukaan olotilaa voi piristää sekä aamukahvilla että ulkoilulla. Mutta kannatta kuitenkin muistaa, että juhlimisen jälkeinen liikunta ei saa olla liian rasittavaa ja että myös kahvi on diureettinen aine.

Ja niille, jotka vuoden alussa haaveilivat tipattomasta tammikuusta onnistumatta siinä. Myös helmikuu, maaliskuu, huhtikuu, toukokuu, kesäkuu, heinäkuu, elokuu, syyskuu, lokakuu, marraskuu tai joulukuu voi olla tipaton.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy