Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Harrasta luovia asioita, jos haluat ikääntyä lempeästi
Harrasta luovia asioita, jos haluat ikääntyä lempeästi

Olkoonpa ihminen minkä ikäinen tahansa, hän haluaa elää täyteläistä ja aktiivista elämää ja ikääntyä - tulla vanhaksi - lempeästi, kaikissa ruumiin ja sielun voimissaan.

Amerikkalaisten tiedemiesten mielestä tämä on mahdollista - siis lempeästi ikääntyminen - jos vain harrastaa luovia asioita esimerkiksi laulamista, maalaamista, käsitöitä tai kirjoittamista.

San Franciscossa sijaitsevan Kalifornian yliopiston neurologin Bruce Millerin mukaan ikääntyessämme me emme menetä kykyämme olla luovia. Tekeminen kyllä hidastuu, mutta luovuus ei katoa minnekään, edes dementia ei tule poistamaan luovuuden kaikkia aspekteja.

San Franciscossa ja New Yorkissa on parhaillaan käynnissä tutkimus, jossa tarkkaillaan itsenäisesti eläviä vanhuksia ja heidän elämäänsä. Vaikka tarkemmat tutkimustulokset ovat saatavilla vasta ensi vuonna, tutkijat ovat huomanneet, että aktiiviset, luovia harrastuksia omaavat vanhukset ovat muita vanhuksia terveempiä, käyvät vähemmän lääkärissä, ottavat vähemmän lääkkeitä, eivät kärsi masennuksesta samassa suhteessa kuin ei aktiiviset vanhukset ja elävät muutenkin aktiivisempaa elämää.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy