Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Tonnikala kunniaan
Tonnikala kunniaan

Suomessa puhutaan paljon kalasta ja sen terveydellisistä vaikutuksista. Meitä neuvotaan syömään kalaa vähintään kahdesti viikossa. Mutta samalla uutiset varoittavat meitä Itämeren kalojen suurista elohopeapitoisuuksista.

Suositusten mukaan meidän tulisi vaihdella niitä kalalajeja, joita syömme. Meillä suositaan mm. lohta, silakkaa, siikaa, kuhaa ja ahventa, mutta on olemassa myös muitakin kalalajeja, joita kannattaa kokeilla. Yksi tällainen on tonnikala.

Myönnetään, että tonnikalasäilyke on kovinkin tuttu meille monelle, mutta valitettavasti se mielletään vain pelkäksi pizzan täytteeksi, salaatin lisukkeeksi tai laihduttajan nälkäkuuriruuaksi. Tonnikala on paljon muutakin. Se on kevyttä (paitsi, jos ostat sitä öljyssä) ja sitä voi käyttää myös lukuisiin muihinkin ruokiin.

Harvardin yliopistossa tutkittiin hiljattain tonnikalaa ja muistakin kaloista rasvattomasti valmistettuja kalaruokia. Siellä tehdyn tutkimuksen mukaan ne vanhukset, jotka söivät tonnikalaa tai muita keitettyjä tai uunissa kypsennettyjä kaloja yhdestä kolmeen kertaan kuukaudessa halvaantuivat 14 prosenttia muita harvemmin. Ja ne, joiden tonnikalan ja uunissa kypsennettyjen tai keitettyjen kalojen syöntikerrat olivat yhdestä neljään per viikko halvaantuivat vielä tuotakin harvemmin. Heidän prosenttilukunsa oli 28. Ja ne, jotka söivät tällä samalla tavalla laitettua kalaa melkein joka päivä hyötyivät kaikkein eniten. He halvaantuivat peräti 32 prosenttia harvemmin kuin muu väestö.

Tämä kyseinen tutkimus vahvisti tiedemiesten mielipidettä tonnikalan terveydellisistä vaikutuksista ja ruoanvalmistusmenetelmien tärkeydestä terveyden ylläpitämisessä. Samaisessa tutkimuksessa ilmeni nimittäin, että ne henkilöt, jotka söivät kalaa, mutta paistettuna tai valmistettuna rasvaisen majoneesin kanssa, halvaantuivat kymmenen prosenttia normaaliväestöä useammin.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy