Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Kaikki liikuntamuodot eivät sovi kaikille
Kaikki liikuntamuodot eivät sovi kaikille

Me olemme kaikki erilaisia - omia yksilöitä - joten kaikki liikuntamuodot eivät sovi kaikille.

Huonokuntoisen on turha mennä repimään hermojaan Spinnig-Bodypump-porukan tunnille tai itsepuolustuslajeihin perustuvan Les Mills BodyCombat- ryhmän hiki-irrotteluun. Ja itsensä timmiin kuntoon saaneen ei kannata tuhlata aikaansa aivan vasta-alkaneille tarkoitettuun peruskunnon kohottamiseen. Liikuntamuoto tulee valita oman kunnon - ei toiveiden, eikä muodin - perusteella.

Amerikkalainen, aikuisille tarkoitettu The ThirdAge-niminen internetlehti suosittelee kuntoilun aloittamista nousemalla tyvestä puuhun. Heidän mukaansa, vaikka esimerkiksi kuntonyrkkeily on mitä mukavin laji kunnon kohottamiseen, ei se sovellu kuitenkaan kaikille. Lehti suosittelee ensin peruskunnon hankkimista ja vasta sitten vaativien muotikuntoilulajien kokeilemista.

Lehden mukaan niiden, jotka ovat ylipainoisia ja eivät ole harrastaneet liikuntaa, tulisi aloittaa kunnonkohottamisensa voimistelusta. Heidän mukaansa viisikin minuuttia päivässä on parempi valinta kuin ei mitään. Myös jooga, uinti ja vesiaerobic sopivat lehden mukaan ylipainosta kärsiville.

Muuten huonokuntoisten, mutta normaalipainoisten kannattaa aloittaa kuntoilunsa esimerkiksi pyöräilyllä, soutulaitteella, kevyiden painojen nostelulla tai uinnilla. Meidän suomalaiset asiantuntijamme liittäisivät tähän listaan vielä aivan varmasti sauvakävelyn.

Vasta hyväkuntoisille The ThirdAge -nettilehden asiantuntijat suosittelevat kuntosalien muotiliikuntamuotoja kuten esimerkiksi Spinnigiä, Pilatesta, Kuntonyrkkeilyä (Kickboxing), Bodypumpia tai Les Mills BodyCombatia. Kaikki nämä kuntoilumuodot vaativat kohtalaista peruskuntoa ja ovat palkitsevia vasta hyväkuntoisille. Huonokuntoisille ne toimivat enemmänkin innostuksen tappajina kuin motivaation kohottajina.

Eli kuntoilun puuhun kannatta nousta tyvestä, sillä silloin saavutetaan paljon parempia tuloksia kuin suoraan latvaan hyppäämällä.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy