Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Hedelmistä apua näköön
Hedelmistä apua näköön

Amerikassa hiljattain tehdyn tutkimuksen mukaan lapsuudessa ja nuoruudessa säännöllisesti nautituista hedelmistä on apua silmän verkkokalvon ikärappeutumiseen.

Bostonissa tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että kolme hedelmää päivässä hidastaa huomattavasti silmässä sijaitsevan Makulan heikkenemistä.

Bostonissa tehtyyn näkötutkimukseen osallistui 77 562 tyttöä ja poikaa, joiden silmien kehitystä seurattiin kuusi vuotta, 12-vuotiaasta 18-vuotiaaksi. Tuona aikana todettiin, että niiden poikien ja tyttöjen, jotka nauttivat vähintään kolme hedelmää päivässä, riski sairastua Makulan rappeutumiseen oli 36% pienempi kuin niiden jotka nauttivat vähemmän tai ei ollenkaan hedelmiä. 

Meidän näkökykymme muuttuu vuosien mittaan. Mitä vanhemmaksi me tulemme, sitä heikommaksi näkökykymme käy ilman silmälaseja. Iän mukanaan tuomaa näön heikkenemistä kutsutaan ikänäöksi. Ikänäössä silmässä olevan Mykiön kimmoisuus alenee asteittain jatkuen noin 60 vuoteen saakka.

Mutta silmissämme on olemassa myös toinenkin hitaasti rappeutuva kohde, Makula. Makulan rappeutumisessa on kysymys verkkokalvon - silmän seinämän sisimmän kerroksen - keskiosan heikkenemisestä. Makulan rappeutuminen on yleisin syy yli 65-vuotiaiden näkökyvyn heikkenemiseen ja sokeutumiseen. Arvellaan, että joka viidennellä 65-74-vuotiaalla olisi vaurioitunut Makula. Nyt Bostonissa tehdyn tutkimuksen mukaan tätä elämän ehtoopuolella tapahtuvaa näön rappeutumista voidaan ennaltaehkäisevästi syömällä lapsuudesta ja nuoruudesta lähtien säännöllisesti päivittäin hedelmiä.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy