Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Internetillä on huono vaikutus homoihin ja bi-miehiin
Internetillä on huono vaikutus homoihin ja bi-miehiin

Amerikkalaisen tutkimuksen mukaan internetissä surfailemalla kumppaneita etsivät homoseksuaaliset ja biseksuaaliset miehet harrastavat muualta partnereita etsiviä homoja ja bi-miehiä enemmän suojaamatonta riskiseksiä.

Tulos paljastui coloradolaisessa tutkimuksessa.

Tutkimuksen mukaan 41 prosenttia netistä kumppaneita etsivistä, seksuaalivähemmistöön kuuluvista ei suojannut itseään seksin aikana lainkaan. Lisäksi paljastui myös, että näin partnereita löytävät (51 prosenttia tutkimukseen osallistuneista) pyrkivät ottamaan seksikumppanikseen samalla HIV-asteella olevia miehiä. Amerikkalaisessa homoyhteisössä on vallalla uskomus, että sama sairaustaso on yhtä hyvä suoja kuin kondomi.

Tutkijat varoittavat tällaisesta käytöksestä. Vaikka on erittäin hyvä asia, että tulevat partnerit keskustelevatkin omasta HIV-taustastaan, niin kaikkien kannattaa kuitenkin suojat itsensä seksin aikana. Seksuaalisesti leviää myös muitakin tauteja kuin vain Aids. Tämän lisäksi – tutkijat muistuttavat – että kaikkien tietämys omasta sairaudestaan ei välttämättä ole ajan tasalla. Hyvin monella itseään puhtaaksi luulevalla saattaakin olla jo HIV piilevänä.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy