Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Tunnista infarkti ajoissa
Tunnista infarkti ajoissa

Mitä vanhemmaksi me tulemme, sitä moninaisempia tuntemuksia meidän kropassamme on. Osa näistä tuntemuksista on harmittomia, mutta osa vakavasti otettavia ensi oikeita välitöntä hoitoa vaativista sairauksista.

Sydäninfarkti kuuluu näihin vakavasti otettaviin ja välitöntä hoitoa vaativiin sairauksiin.

Äkillisen infarktin tyypillisimpiä oireet ovat voimakas rintakipu, kylmä hiki, huono olo, hengenahdistus sekä voimattomuuden ja väsymyksen tunne. Rinnassa oleva kipu on laaja ja tuntuu puristavalle juuri rintakehän keskiosassa. Yleensä kipu tuntuu myös säteilevän vatsaan, selkään, kaulaan ja käsivarsiin asti

Tällaisen kiputilan yllättäessä on ehdottoman tärkeää saada sairaalahoitoa mahdollisimman nopeasti. Mitä nopeammin potilas saadaan hoitoon, sitä paremmat edellytykset hänellä on selvitä mahdollisimman pienin vaurioin. Jos infarktin liuotushoito pystytään aloittamaan 15 – 30 minuutin kuluttua oireiden alkamisesta, sydänlihaksen pysyvä vaurio voidaan hyvin usein välttää kokonaan.

Liikunta ehkäisee ennalta

Ennakoi tuleva tilanne pitää paikkansa myös terveydessä. Liikunnan avulla voidaan ennalta ehkäistä sydäntauteja - infarktikin. Liikunnallinen elämän tapa suojaa terveyttämme ja edistää hyvinvointiamme. Päivittäisestä liikunnasta saatu apu suo helpotusta fyysisten sairauksien lisäksi myös henkisiin ongelmiimme.

Varsinkin sydäntautien ehkäisyssä liikunta on ensiarvoisen tärkeää. Säännöllinen liikunta parantaa mm. sydänlihaksen verenkiertoa, nostaa angina pectoris-kipukynnystä ja auttaa sydäntä toiminaan taloudellisesti. Se laskee verenpainetta ja lisää hyvän kolesterolin määrää veressä.

Vain puoli tuntia liikuntaa päivässä riittää. Hyviä, sydänystävällisiä liikuntalajeja ovat mm. kävely, hiihto, sauvakävely, pyöräily, uinti, soutu, pallopelit ja kevyt hölkkä. Lajit, joissa rasitustaso ei ole ennakoitavissa, kuten painonnosto, eivät ole suositeltavia lajeja sydänoireista kärsiville.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy