Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Meditointi muuttaa aivoja
Meditointi muuttaa aivoja

Tutkijat ovat pystyneet todistamaan, että buddhalaistyylinen, monivuotinen meditaatio muuttaa aivoja ja niiden toimintaa pysyvästi – parempaan suuntaan.

Internetlehti Proceedings of the National Academy of Science kertoi tällä viikolla tästä mielenkiintoisesta tutkimuksesta, jossa tutkittiin kymmenen buddhalaismunkin ja kahdeksan tavallisen opiskelijan aivoja.

Tutkimukseen osallistuneet munkit olivat iältään keskimäärin 49-vuotiaita ja harjoittaneet uskonnolleen tyypillistä meditaatiota 15:ta 40 vuoteen. Opiskelijoiden keski-ikä oli 21 vuotta ja he eivät olleet meditoineet koskaan aikaisemmin. Opiskelijoille annettiin pikakurssi meditaation harjoittamiseen ja molempia ryhmiä pyydettiin harjoittamaan myötätuntoista meditaatiota. Myötätuntoisessa meditaatiossa ei keskitytä yhteen tiettyyn asiaan, vaan siinä pyritään luomaan yleistä rakkauden ja myötätunnon tunnetta.

Tekemässään kokeessa tiedemiehet mittasivat molempien ryhmien aivojen liikkeitä ennen meditaatiota, sen aikana ja sen jälkeen. Tulokset olivat hämmästyttäviä. Munkkien aivoissa oli huomattavasti enemmän liikehdintää aivojen opiskelu- havainnointi- työskentelymuisti- ja tarkkaavaisuusalueilla. Lisäksi munkkien aivoalueet, jotka ovat yhteydessä positiivisiin tunteisiin, olivat huomattavasti aktiivisemmat kuin opiskelijoilla.

Tiedemiesten mukaan tutkimuksen tulokset viittaavat siihen, että pitkäaikaisella meditaatiolla pystytään muuttamaan aivojen toimintaa parempaan suuntaan.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy