Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Rakkaus voi särkeä sydämen
Rakkaus voi särkeä sydämen

Rakkauttahan on montaa lajia. On äidinrakkautta, isänrakkautta, on kumppaniin kohdistuvaa rakkautta, on rakkautta omaan perheeseen, ystäviin ja sukulaisiin ja näiden kaikkien lisäksi on vielä joskus negatiiviseltakin kuulostavaa itserakkautta.

Kaikki nämä rakkaudet ovat erilaisia, mutta erittäin tärkeitä rakennuspalikoita elämässämme. Me olemme oppineet ja tiedämme henkilökohtaisesti, että elämä ilman rakkautta olisi tarkoituksetonta ja kauheaa.

Elämämme aikana me olemme kuulleet lukemattomia runoja, tarinoita, kertomuksia ja lauluja rakkaudesta. Me olemme katselleet tuhansia elokuvia ja televisio-ohjelmia sen tuomasta onnesta ja kaipuun riipivyydestä. Mutta olemmeko me koskaan ajatelleet sitä sen syvällisemmin? Ymmärrämmekö me oikeastaan kuinka kohtalokasta rakkaus ääritilanteessa voi olla, se voi nimittäin särkeä sydämen – ihan oikeasti.

Amerikassa tällainen särkynyt sydän tunnetaan nimellä ”broken heart syndrome” eli särkyneen sydämen syndrooma. Tällä tarkoitetaan sellaista tapausta, jossa henkilö saa vakavaan sydänkohtaukseen viittaavia oireita kuultuaan yllättäen esimerkiksi jonkun läheisen henkilön kuolemasta. Tällöin - sydämen ”särkyessä” - henkilö kokee hengitysvaikeuksia, kipua rinta-alassa, puristavaa tunnetta rinnassa ja hänen sykkeensä muuttuu epänormaaliksi. Ominaisinta särkyvälle sydämelle on yllätyselementti eli mieltä järkyttävä tapahtuma sattuu ilman ennakkovaroitusta. Rakkaan henkilön kuoleman lisäksi amerikkalaiset tiedemiehet sanovat sydämen ”särkyvän” joillakin mm. kovassa riidassa, oikeuteen jouduttaessa, julkisen puheen pelossa, auto-onnettomuudessa ja ryöstön yhteydessä.

Se mikä erottaa särkyneen sydämen sydänkohtauksesta, on vakavuus. Sydänkohtauksen aiheuttamia tuhoja ei voi perua, mutta särkyneen sydän aiheuttamasta kohtauksesta voi parantua kokonaan sairaalalevolla ja oikeanlaisella nesteytyksellä.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy