Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Painaako stressi päälle?
Painaako stressi päälle?

Stressi kuuluu elämään. Me kaikki koemme sitä joskus, mutta jos stressistä on tullut meille pysyvä vieras, liikumme vaarallisilla vesillä.

Meidät on ”suunniteltu” kokemaan ja kestämään jonkin verran stressiä. Joissakin tapauksissa stressi voi olla jopa hyväksi. Saamme asioita tehtyä, olemme valppaita ja pystymme varomaan vaaroja. Mutta stressi voi muuttua huonoksi, varsinkin silloin kun siitä on tullut jatkuva olotila elämäämme ilman levähdystaukoja.

Tällainen jatkuva stressi aiheuttaa monia komplikaatioita ja fyysisiä oireita. Tällaisia stressin aiheuttamia fyysisiä merkkejä ovat mm. päänsärky, huimaus, unettomuus, oudot kivut, vatsavaivat, ruokahalun muutokset, sydämen tykytykset, rintakivut, väsymys, painon vaihtelu lihomalla tai laihtumalla ja kohonnut verenpaine. Tutkijoiden mukaan stressi saattaa pahentaa jopa joitakin vakavia sairauksia ja niiden oireita ja hoitamattomana sekä pitkittyneenä se johtaa useasti loppuun palamiseen eli burn outiin.

Tutkimusten mukaan jopa 45 prosenttia aikuisista kärsii joistakin stressin aiheuttamista terveyshaitoista. Tutkijat ovat pystyneet liittämään stressin peräti kuuteen kaikkein yleisimpään kuolinsyyhyn: sydäntautiin, syöpään, keuhkosairauksiin, maksakirroosiin ja itsemurhiin.

Asiantuntijoiden mukaan on ensiarvoisen tärkeää oppia hallitsemaan stressiä. Nämä stressin hallintakeinot ovat erittäin yksinkertaisia, helppoja ja halpoja. Kenenkään ei siis tarvitse olla mikään einstein oppiakseen ja osatakseen näitä keinoja eli hallitaksesi stressisi:

- Ole positiivinen, älä pingota. Karsi itsestäsi pois kaikenlainen negatiivisuus ja kielteisyys.
- Hyväksy, että on olemassa asioita ja tapahtumia, joille et mahda mitään.
- Karsi itsestäsi pois kaikki aggressiiviset piirteet. Ole mieluummin varma asioista kuin aggressiivinen jonkin asian puolesta.
- Opettele rentoutumaan.
- Pidä itsesi hyvässä fyysisessä kunnossa ulkoilemalla ja harrastamalla säännöllisesti liikuntaa.
- Syö terveellisesti.
- Huolehdi, että saat tarpeeksi lepoa ja unta.
- Opettele järkevää ajankäyttöä. Hallitse itse aikaasi, älä anna ajan hallita sinua.
- Älä turvaudu alkoholiin tai huumeisiin helpottaaksesi paineitasi. Turvaudu mieluummin ystäviisi ja sosiaaliseen verkostoosi.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy