Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Punaisella voittoon
Punaisella voittoon

Pidä punaista, jos haluat menestyä urheilussa.

Tutkimusten mukaan punaisiin pukeutuneet urheilijat voittavat vastustajansa muihin väreihin pukeutuneita useammin.

Evoluutioantropologiaan erikoistuneet englantilaiset tutkijat uskovat tämän johtuvan punaisen värin aggressiivisesta, maskuliinisesta ja energisestä voimasta ja siitä, että väri liitetään luonnossa läheisesti miessuupuolihormoni testosteroniin.

Englantilaisten väitettä tukee heidän tutkimuksensa vuoden 2004 Olympialaisista. Nyrkkeilyssä, tae kwon dossa ja painissa Olympialaisiin osallistuneet kilpailijat puettiin sattumanvaraisesti joko punaisiin tai sinisiin asuihin. Otteluita jälkikäteen analysoidessa paljastui, että puna-asuiset kilpailijat voittivat vastustajansa peräti 55 prosenttia useammin. Tämä sama ilmiö oli nähtävissä myös painonnostossa. Tässä lajissa punapukuiset voitti 29:destä sarjasta peräti 19.

Samaiset brittitiedemiehet tutkivat myös vuoden 2004 jalkapallon Euroopan mestaruuskisojen tuloksia. Tässä he huomasivat, että ne kisoissa pelanneet joukkueet, joilla oli kaksi erilaista pelipaitaa, punainen ja jokin toinen väri, pelasivat huomattavasti paremmin punaisissa paidoissaan kuin toisessa värissä. He tekivät punaisissa enemmän maaleja ja voittivat useammin.

Mutta sitä toimiiko punainen samanlaisena voittoärsykkeenä naisilla kuin se näyttäisi toimivan miehillä, ei pystytä sanomaan, sillä kaikki tutkitut kilpailijat olivat miehiä ja lajit miesten lajeja.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy