Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Kiinni jossakin
Kiinni jossakin

Onko elämäsi tai perheenjäsenesi elämä kiinni jossakin? Pullossa, huumeruiskussa, lääkkeissä, internetissä, rahapeleissä, seksissä?

Pullossa kiinni oleminen eli päihderiippuvuus on riippuvuuksista ehkä kaikkein tunnetuin, mutta kiinni olemisia  –  siis holismia – on monenlaista. Päihteiden ohella se voi kehittyä myös muihinkin välitöntä tyydytystä tuottaviin toimintoihin.

Sellaisiinkin, joilla ei ole mitään tekemistä kemiallisten aineiden kanssa kuten ylenpalttiseen syömiseen, internetiin, hedelmäpeleihin, seksipuhelimien käyttöön, kumppanin vaihtamiseen, shoppailuun tai vaikkapa pakonomaiseen liikuntaa.

Riippuvuus ei ole ainoastaan holistisen ihmisen ongelma. Se häiritsee usein myös hänen läheisiäänkin. Riippuvuus on kaikille osapuolille ristiriitainen asia. Ja nämä ristiriitaisuudet ja sosiaaliset paineet aiheuttavat usein sen, että riippuvainen henkilö pyrkii salaamaan omat paheensa mahdollisimman hyvin muilta.

Mutta olipa riippuvuus sitten millaista laatua tahansa, siitä kannattaa pyrkiä irti. Mutta valitettavasti hyvin usein pelkkä oma tahto ei riitä, vaan tarvitaan myös läheisten tukea ja ammattiauttajia.

Jos epäilet, että sinulla tai läheiselläsi on jokin riippuvuus, niin sinun kannattaa käydä osoitteessa www.paidelinkki.fi .Sivulta löytyy runsaasti tietoa erilaisista riippuvuuksista ja linkkejä näitä hoitaviin tahoihin. Samaisella sivulla on myös testejä, joilla voi mitata omaa riippuvuuttaan mm. alkoholiin, huumeisiin ja lääkkeisiin, internetiin, pelaamiseen ja tupakkaan.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy