Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Uutta mullistavaa tietoa E-vitamiinista
Uutta mullistavaa tietoa E-vitamiinista E-vitamiinin uskotaan vähentävän tiettyjen syöpien esiintymistä, edistävän verenkiertoa, estävän sydän- ja verisuonitauteja sekä suojaavan Alzheimerin taudilta.
 
Mutta nyt uusimman, Amerikassa tehdyn tutkimuksen mukaan E-vitamiini saattaakin aiheuttaa ennenaikaisia kuolemia.

Tällaiseen johtopäätökseen päätyi Baltimoren yliopiston tutkija, tohtori Edgar Miller. Hänen mukaansa henkilöt, jotka ottivat päivittäin korkeita E-vitamiinipitoisuuksia pillereiden muodossa, näyttivät kuolevan aikaisemmin kuin muut. Millerin tutkimusryhmän laskelmien mukaan tämä ennenaikaisen kuoleman riski näytti olevan jopa 5 prosenttia 45-ikävuoden jälkeen.

Tohtori Miller sekä hänen kollegansa paneutuivat E-vitamiinin vaikutuksiin analysoimalla jo tehtyjä tutkimuksia. He kävivät läpi noin parikymmentä, vuosina 1993 – 2000, ympäri maailmaa tehtyä E-vitamiinitutkimusta. Tutkimuksissa oli tiedot yli 136 000 amerikkalaisesta, eurooppalaisesta ja kiinalaisesta henkilöstä.

Henkilötietojen analysoinnin jälkeen paljastui, että asuinpaikasta huolimatta ne henkilöt, jotka olivat nauttineet päivittäin E-vitamiinia joko 200 IU:ta tai enemmän, näyttivät kuolevan nuorempina kuin sellaiset koehenkilöt, jotka eivät olleet ottaneet lainkaan lisäravinteita.

Löydöt olivat hälyttäviä, koska antioksidanttista E-vitamiinia otetaan yleensä, jotta elettäisiin kauemmin. Suurin osa E-vitamiinipillereiden nauttijoista haluaa nujertaa jonkin tappavan taudin kuten esimerkiksi syövän tai sydäntaudin.

Millerin tutkimusryhmä peräänkuuluttaakin nyt lisätutkimuksia. Vielä ei osata sanoa mistä tämä kohonnut kuolinriski johtuu. Sen epäillään olevan yhteydessä E-vitamiinin verenvuotoa lisäävään ominaisuuteen, mutta täyttä varmuutta asiasta ei ole.

Mutta yksi asia kuitenkin on varmaa. Tohtori Miller sekä hänen kollegansa eivät suosittele E-vitamiinipillereitä. Vitamiinien saannissa he luottavat ravintoon ja sen turvallisuuteen.

 

 

E-vitamiinin luontaisia lähteitä ovat: kasviöljyt, vehnänalkiot, pähkinät, siemenet, kasvismargariini ja täysjyvävilja.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy