Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Virvoitusjuomat vaurioittavat hampaita
Virvoitusjuomat vaurioittavat hampaita

Jo vuosikausia on kerrottu urbaanilegendaa kokislasista ja siihen jätetystä hampaasta tai kolikosta, joka yön aikana hävisi olemattomiin. Nyt uusien tutkimustulosten varjossa tuossa meidän jokaisen korviimme joskus kantautuneessa tarinassa saattaa sittenkin olla himpun verran totta.

Ei nyt ehkä sentään yhden yön häviämisen verran, mutta hiukan kuitenkin.

Baltimoressa sijaitsevan Marylandin Yliopiston tutkijoiden mukaan kaikki virvoitusjuomat vaurioittavat meidän hampaitamme - jopa enemmän kuin on uskottukaan. Heidän tutkimuksensa paljastivat, että sellaisetkin virvoitusjuomat kuten Sprite, Mountain Dew, Ginger Ale ja jopa purkitettu teekin ovat erittäin epäterveellisiä hammaskiilteelle.

Baltomoressa suoritettu 14-päivän tutkimus rankkasi light-juomat yhtä haitallisiksi kuin sokeria sisältävät virvoitusjuomat. Syy löytyy virvokkeiden happamuudesta. Hapan vaurioittaa hampaan pintaa jopa sokeria pahemmin ja nopeammin. Samalla huomattiin, että kokis, jota yleisesti on pidetty kaikkein huonoimpana vaihtoehto, ei ollutkaan automaattisesti se pahnanpohjimmainen. Ei-kolajuomien huomattiin olevan kahdesta viiteen kertaa haitallisempia kuin perinteisten kolajuomien. Myös appelsiini- ja omenamehut kuulut hampaita vaurioittaviin juomiin.

Mutta jos virvoitusjuomat kaikesta huolimatta maistuvat, niin kannattaa noudattaa Los Altossa, Kaliforniassa toimivan hammaslääkärin Bruce Hartleyn neuvoa. Hän kehottaa virvoitusjuomien käyttäjiä huuhtomaan suu juomisen jälkeen vedellä ja pesemään hampaat noin puolen tunnin tai tunnin kuluttua juomisesta. Puolen tunnin odotus ennen harjausta auttaa sylkeä kovettamaan hampaita.

Mutta tietysti kaikkein paras tapa pitää hampaat kunnossa, on välttää kaikkia virvoitusjuomia ja nauttia janoonsa joko vettä tai sokeroimatonta yrttiteetä.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy