Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Uutta tietoa laihduttamisesta
Uutta tietoa laihduttamisesta

Lehdet ovat nykyisin pullollaan jos jonkinlaisia dieettiohjeita, osa suosii hiilihydraattien karttamista, osa vannoo rasvan välttämisen nimeen.

Mutta kumpi onkaan loppujenlopuksi se suositeltavampi tapa laihtua, vähäkalorinen vaiko vähähiilihydraattinen?

Kaksi hiljattain tehtyä amerikkalaista tutkimusta keskittyi näiden molempien ruokavalioiden hyviin ja huonoihin puoliin. Kummassakin tutkimuksessa huomattiin, että ne henkilöt, jotka olivat karsineet ruokavaliostaan kaikki hiilihydraatit - leivän, pastan ja perunan - laihtuivat puolessa vuodessa enemmän kuin vähärasvaista ruokavaliota noudattavat. Mutta yhden vuoden kohdalla vähärasvaiset olivat painonpudotuksessaan saaneet vähähiilihydraattiset kiinni. Eli loppujen lopuksi tulos oli sama molemmilla dieeteillä.

Koska painonpudotuksessa molemmat dieetit päätyivät samalle viivalle, tärkeämmäksi kysymykseksi nousi dieettien terveydelliset riskit. Tässä kategoriassa hitaampi, vähärasvainen ruokavalio selvisi voittajaksi. Tutkijoiden mukaan vähähiilihydraattinen dieetti näyttäisi lisäävän (jonkin verran) sydäntautiriskiä kohottamalla kolesteroliarvoa. Tämän lisäksi vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattavilla esiintyi enemmän sivuvaikutuksia kuten esimerkiksi ummetusta, päänsärkyjä, pahanhajuista hengitystä, kramppeja, yleistä heikkoutta, kutinaa ja ripulia.

 

Huomatus:
Suurin osa aikuisväestöstä on kokeillut jonkinlaista dieettiä jossain elämänsä vaiheessa. Se on saattanut olla vähärasvainen ruokavalio, Atkinsin, South Beach, Zone, viikko kaalikeitolla, Scarsdale, Montiqnac tai vaikkapa mehupaasto.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy