Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Vieraankielen oppiminen jumppaa aivoja
Vieraankielen oppiminen jumppaa aivoja

Englantilaiset tiedemiehet ovat todistaneet vieraankielen oppimisen jumppaavan aivojamme samalla tavalla kuin liikunta jumppaa lihaksiamme.

Toisen kielen opiskelu kehittää aivojamme ja pitää niiden vireystilaa paremmassa kunnossa. Tähän tulokseen päätyivät University Collage London-nimisen yliopiston tutkijat.

Tässä lontoolaisessa yliopistossa tehtiin hiljattain oppimisen ja aivojen ”kunnon” välinen tutkimus. Tähän tutkimukseen osallistui 105 koehenkilöä, joista 25 puhui ainoastaan englantia, 25 oli oppinut toisen eurooppalaisen kielen alle viisivuotiaana, 33 oli oppinut saman asian 10-15-vuotiaana ja 22 oli syntyjään italialaista, jotka olivat oppineet englannin toisena kielenään 2-34 ikävuoden välillä.

Kun tiedemiehet kuvasivat kaikkien kokeeseen osallistuneiden henkilöiden aivoja, huomasivat he että kaksikielisten henkilöiden aivojen harmaa alue – alue, jossa aivot käsittelevät tietoa - oli näillä huomattavasti suurempi ja kehittyneempi kuin niillä, jotka puhuivat ainoastaan yhtä kieltä. Tutkijat huomasivat myös, että harmaa alue oli sitä suurempi, mitä nuorempana toinen kieli oli opittu.

Vaikka tutkimus puoltaakin mahdollisimman aikaista uuden kielen oppimista, ei se kuitenkaan kumoa niitä tutkimustuloksia, joiden mukaan ikäihmisten opiskelu on hyväksi aivoille. Päinvastoin, nyt saatu tutkimustulos vahvistaa tietoa oppimisen ja opiskelun tärkeydestä – kaikkina ikäkausina.

Sanoohan sen jo vanha suomalainen sananlaskukin: Ei oppi ojaan kaada…

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy