Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Miehelläkin on vaihdevuodet
Miehelläkin on vaihdevuodet

Nyt emme puhu miehisistä vaihtovuosista, jolloin vanha vaimo vaihdetaan uudempaan malliin ja jotka kieltämättä näyttävät joskus kulkevan miesten vaihdevuosien edellä, vaan andropaussista – miesten ihkaoikeista vaihdevuosista.

Ihan samalla tavalla kuin viehättävä vaimo muuttuu iän karttuessa kärttyisäksi ja pahansisuiseksi akaksi, niin tuo kultainen köriläämme muuttuu hiekan vähetessä hänen tiimalasissaan ärähteleväksi ja hermostuneeksi takapuoleen ammutuksi karhuksi. Nykytietämyksen mukaan miehilläkin on vaihdevuodet

Naisten vaihdevuosia kutsutaan menopaussiksi, miesten andropaussiksi. Nämä molemmat paussit liittyvät luonnollisena osana kummankin sukupuolen ikääntymiseen.

Siinä missä naisten vaihdevuodet johtuvat keltarauhashormonin ja estrogeenitason laskuista, miesten vaihdevuodet aiheutuvat kivesten testosteronipitoisuuden alenemisesta. Mieshormonin laskiessa liian alas, uljailla urhoillamme alkaa esiintyä vaihdevuosioireita kuten esimerkiksi: voimakasta hikoilua, unihäiriöitä, väsymystä, ärtymystä, hermostuneisuutta, ahdistuneisuutta, masennusta, haluttomuutta, aamuerektioiden vähenemistä ja jopa erektiohäiriöitä.

Runsas alkoholinkäyttö, tupakointi, stressi, epäterveelliset elämäntavat ja ylipaino vauhdittavat miesten vaihdevuosien tuloa ja sen saamisen riskiä.

Mutta miesten onneksi adropaussia pystytään hoitamaan erittäin helposti.  Elämän perusasiat kannattaa pitää kunnossa ja parisuhde hyvissä kantimissa. Testosteronin eritykseen auttavat myös painon kurissa pito, terveelliset elämän tavat, hikiliikunta, seksuaalinen kanssakäyminen, voimaharjoittelu ja riittävä yöuni sekä palautuminen päivän paineista. Ruokavalioon lisätyt banaanit, pähkinät ja siemenet ovat myös hyvä luonnollinen apukeino andropaussin oireiden hoitoon. Mutta jos mieshormonit ovat päässeet aivan liian matalalle, miehenkin on mahdollista saada hormonikorvaushoitoa. Lääkäri pystyy toteamaan hormonikorvaushoidon tarpeen erittäin helposti pelkällä verikokeella.

 

 

Osoitteessa www.schering.fi/content_files/imolomake.pdf on tulostettava kyselylomake, johon vastaamalla mies voi kartoittaa omaa vaihdevuositilannettaan.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy