Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Viisi ihmeruokaa
Viisi ihmeruokaa

Okei, myönnetään. Me olemme kirjoittaneet ennenkin ihmeruuista. Ja me tulemme kirjoittamaan niistä vielä monta kertaa – kuten nytkin.

Mutta mitkään artikkelit eivät kumoa toisiaan, eivätkä tule koskaan sitä tekemään, päinvastoin, sillä terveellinen ruokavalio on meidän mielestämme kaiken A ja O.

Tosi asia on: me ikäännymme ja rapistumme. Se kuuluu elämään, mutta tiedemiesten mukaan meidän on mahdollista ”huijata” ajanhammasta syömällä määrättyjä asioita – ihmeruokia. Terveellisten ruoka-aineiden lista on pitkä, mutta näiden ihmeruokien erittäin lyhyt, vain viisi kappaletta.

Ensimmäisenä ovat vihreät vihannekset. Sen lisäksi, että vihreät vihannekset ovat erittäin vähäkalorisia, ne sisältävät myös paljon vitamiineja, hivenaineita ja kuitua. Esimerkiksi kaalin liukenevan kuidun uskotaan alentavan veren kolesterolitasoa, kun taas sen liukenematon kuitu ehkäisee ummetusta, peräpukamia ja muitakin suolistotauteja. Toinen ihmeellinen vihreä vihannes on parsakaali. Jo 100 grammaa parsakaalia pystyy tyydyttämään erittäin hyvin meidän päivittäisen C-vitamiinitarpeemme. Lisäksi tuo 100 grammaa sisältää myös huomattavan määrän beetakaroteenia, A-vitamiinin esiastetta.

Toiseksi tulee oliiviöljy. Maailman tutkijat vannovat oliiviöljyn nimeen. He neuvovat käyttämään oliiviöljyä erityisesti vihreiden vihannesten kanssa ja jopa leivälle voin sijasta. Yksi maailman terveellisimpiä ruokavalioita on Välimeren ruokavalio ja se perustuu täysin oliiviöljylle. Oliiviöljyssä on runsaasti kertatyydyttämättömiä rasvahappoja. Se ei tuki verisuonia rasvan tapaan. Kreikkalaisten, italialaisten, espanjalaisten ja ranskalaisten todennäköisyys kuolla sydänkohtaukseen on melkein puolet pienempi kuin suomalaisten.

Kolmantena tulevat pellavansiemenet. Pellavansiemenet edistävät suoliston toimintaa ja alentavat kolesterolia. Lisäksi pellavansiementen uskotaan ehkäisevän syöpää.

Neljäntenä on meidän kaikkien tuntema kaura. Eli äiti oli oikeassa: kaurapuuro on terveellistä. Kauraa voidaan pitää jopa täsmäelintarvikkeena sen sisältämän liukenevan kuidun vuoksi. Kauran liukeneva kuitu auttaa tehokkaasti alentamaan kolesterolia. Kaurapuurosta saadaan vielä tehokkaampaa, kun siihen lisätään kourallinen mustikoita, marjojen supermarjoja. Ja mikä ihmeellisintä maailman tiedemiehet liputtavat jopa kaurapikkuleipienkin puolesta, varsinkin sellaisten joissa on rusinoita. Rusinathan ovat auringossa kuivatettuja viinirypäleitä ja ne sisältävät sitä samaa terveellistä antioksidatiivista polyfenoliyhdistettä, jota on mm. punaviinissä, ja jonka uskotaan ehkäisevän sydän- ja verisuonitauteja.

Viimeisenä ihmeruokana tulee tee, varsinkin vihreä tee. Tuon Kiinasta kotoisin olevan juoman voittokulku vain jatkuu. Vihreää teetä pidetään aineosiensa perusteella terveysvaikutteisena elintarvikkeena. Maailmalla tehtyjen tutkimusten perusteella vihreä tee mm. laihduttaa, estää syöpää, alentaa verenpainetta ja kolesterolia, suojaa sydäntä ja verisuonia, poistaa nesteitä, ehkäisee flunssaa ja virkistää sekä hidastaa vanhenemista.

Jos ajanhammasta pystytään huijaamaan näillä viidellä elintarvikkeella, niin se on tosi helppoa ja halpaa. Mutta me haluaisimme kuitenkin laajentaa tätä ihmeruokien vielä listaa hiukan ja lisätä siihen: punaiset omenat, tomaatin, vesimelonin ja rasvaiset kalat.

Eli - ei muuta kuin hyvää ruokahalua!

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy