Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Näin voit parantaa muistiasi
Näin voit parantaa muistiasi

Tunnet hänet, tiedät jutelleesi hänen kanssaan useaankin otteeseen, mutta et millään muista, kuka hän on ja missä ja mistä olette keskustelleet.

Me olemme kaikki kokeneet tämän jossain vaiheessa. Muistin pätkiminen on ärsyttävää, joskus jopa huolestuttavaakin, mutta valitettavasti se on tavallista ja ikääntymiseen liittyvää. On olemassa lukemattomia syitä miksi muistamattomuutta esiintyy. Mutta onneksi on olemassa myös useita keinoja muistin parantamiseksi.

Useat tutkimustulokset ovat osoittaneet, että muistin käyttäminen, sen stimulointi on yksi tärkeimpiä asioita, jonka avulla voimme pitää muistimme kunnossa. Ne, jotka ovat aktiivisesti mukana elämässä, muistavat paremmin.

Englantilaisen professorin David Weeksin mukaan hyvän muistin salaisuus on aktiivisuus ja vaihtelu. Eli mitä aktiivisemmin käytät aivojasi ja mitä erinäisimmissä asioissa, sitä paremmin muistat.

Ja siksi professori Weeks onkin laatinut kansanomaiset ja helposti toteutettavat jumppaohjeet aivoille. Hänen mielestään seuraavanlaiset asiat virkistävät muistiamme ja auttavat pätkimiseen.

Kun tarvitset laskea, älä käytä laskinta. Suorita tehtävä päässäsi.
Tee ostoslista ja paina se mieleesi ennen kauppaan menoa.
Harrasta sellaisia asioita, joissa käytetään silmän ja käden koordinaatiota kuten esimerkiksi puutarhanhoitoa, neulomista, puutöitä.
Pelaa pelejä, missä tarvitsee ajatella vastapuolen ratkaisuja kuten esim. shakissa ja bridgessä.
Tee sanaristikoita, kokoa palapelejä, vastaile tietovisoihin.
Vältä ”eläkkeelle joutumista”, työskentele niin pitkään kuin mahdollista.
Pidä sosiaalinen elämäsi vilkkaana.
Ole aktiivinen kaikessa.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy