Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Muuta elämäntyyliäsi ja elä pitempään
Muuta elämäntyyliäsi ja elä pitempään

Vaikka ihmisen elinikä täällä maanpäällä on - ja tulee aina olemaan – rajallinen, niin harva meistä haluaa sen rajan tulevan vastaa jo huomenna, ensi viikolla tai edes ensi vuonna.

Sanotaan, että ihmisen elinpäivät ovat luetut ja että kaikki on loppujen lopuksi Korkeimman kädessä. Ehkä niin, mutta paljon siitä on myös meidänkin käsissämme.

Johtavien terveysalan asiantuntijoiden mukaan elämämme, sen laatu ja pituus, riippuu paljolti meistä itsestämme ja elintavoistamme. He eivät kiellä, etteikö poikkeuksiakin ole. Siis niitä, jotka terveellisesti eläen, ilman mitään ennakkovaroituksia menehtyvät äkillisesti sairauskohtaukseen. Mutta näistäkin tapauksista huolimatta asiantuntijat korostavat, että me itse voimme tehdä paljon pysyäksemme terveinä ja elääksemme mahdollisimman kauan.

Amerikassa jenkkien sydänyhdistys, syöpäyhdistys ja diabetesliitto ovat yhdistäneet voimansa taistellakseen yhteisen asian, ihmisen terveemmän elämän puolesta. Sen sijaan, että nämä liitot taistelisivat samoista ihmistä ja heidän jäsenyyksistään, päättivät he puhaltaa yhteiseen hiileen. Tämä liittojen välinen yhteistyö alkoi, kun rapakon tuolla puolen oivallettiin, että 90% kaikista Amerikassa viime vuonna tapahtuneista kuolemantapauksista johtui kymmenestä eri asiasta. Ja 90% näistä kymmenestä asiasta johtui vain ja ainoastaan neljästä eri pääsairaudesta – diabeteksesta, syövästä, halvauksesta ja sydäntaudeista.

Liittoutumisen mielekkyyttä lisäsi se tosiasia, että - yllätys, yllätys – strategia ko. taudin välttämiseen oli jokaisella liitolla täysin sama: Liiku, pysy normaalipainoisena, syö paljon hedelmiä ja vihanneksia, äläkä polta.

Amerikkalaisten sydänyhdistys, syöpäyhdistys ja diabetesliitto puhuvatkin nyt sitten yhdellä suulla. He kehottavat amerikkalaisia, ja muitakin terveydestään kiinnostuneita, laihduttamaan, syömään terveellisesti – mikä merkitsee vähintään viisi annosta vihanneksia ja hedelmiä päivässä - olemaan polttamatta sekä liikkumaan paljon. Liikunnan mini on vähintään 30 minuuttia viitenä päivänä viikossa.

Liitot muistuttavat myös verenpaine-, verensokeri- ja kolesterolimittausten tarpeellisuudesta. Verenpaine on mitattava vähintään joka toinen vuosi, verensokeri joka kolmas ja kolesteroli joka viides. Tämän lisäksi kaikkien naisten tulisi huolehtia rintojensa tarkkailusta ja yli nelikymppisten vuosittaisesta mammografiasta. Yli viisikymppisten miesten tulisi käydä vuosittain tarkastuttamassa eturauhasensa.

Tosi asia tietysti on, että vaikka me kuinka haluaisimme elää ikuisesti, niin valitettavasti jossain vaiheessa pää jää vetäjän käteen, ja meidän on astuttava kuoleman rajan tuolle puolen. Mutta jotta tämä rajan ylitys tapahtuisi mieluummin myöhemmin kuin ennemmin, nämä pienet, vähillä ponnistuksilla saavutettavissa olevat elämän muutokset kannattaa tehdä, alkaen jo tänään.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy