Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Ruokatorvisyöpä
Ruokatorvisyöpä

Lehdet ovat viimepäivinä uutisoineet hiilihappopitoisten virvoitusjuomien lisäävän ruokatorvisyöpäriskiä.

Yhdysvaltalaisten tutkijoiden mukaan ruokatorvisyövän esiintyminen on kasvanut samaa mukaa hiilihapotettujen juomien kulutuksen kanssa. Viisi vuotta sitten ruokatorvisyöpään sairastuneita oli peräti kuusi kertaa enemmän kuin 25 vuotta sitten.

Ruokatorvisyöpä on yksi tuntemattomimpia syöpiä. Sitä on yleensä pidetty sellaisten henkilöiden sairautena, jotka ovat kovia tupakoimaan ja käyttävät runsaasti alkoholia. Nyt tähän joukkoon on lisättävä myös virvoitusjuomien suurkuluttajat.

Alussa ruokatorvisyöpä on täysin oireeton. Ensimmäisinä oireina ovat pikku hiljaa esiintyvät nielemisvaikeudet. Ensin sitä tapahtuu kiinteän ruuan suhteen, sitten nestemäisen ja lopuksi jopa juomien. Muita oireita ovat laihtuminen ja rintakivut.

Ruokatorvisyöpä todetaan tähystämällä tai varjoainekuvauksella. Lisätutkimuksina voidaan käyttää magneettikuvausta, ruokatorven sisäistä kaikukuvausta tai tietokonekerroskuvausta.

Kaikkein valitettavinta on, että ruokatorvisyövän hoitoennuste on erittäin huono. Esimerkiksi amerikkalaisista, viime vuonna ruokatorvisyöpään sairastuneista melkein kaikki ovat jo kuolleet.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy