Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Hyväksi sydämelle
Hyväksi sydämelle

Mitä yhteistä on itkulla, orgasmilla, harrastustoiminnalla ja uskonnolla?

Näin summittaisesti ajatellen, ei yhtään mitään, mutta tiedemiesten mukaan ne kaikki ovat hyväksi meidän sydämellemme. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että meidän pitäisi harrastaa itku kurkussa, uskonnollisesti orgasmin hankkimista.

Se tarkoittaa, että vilkas sosiaalinen elämä harrastuksineen ja uskonnollisine kiinnostuksen kohteineen auttaa sydäntä jaksamaan kuten myös terve, orgasmirikas seksielämä ja tunteiden vallalle päästö itkunkin kautta.

Harrastukset ja uskonto

Teksasissa tehdyn tutkimuksen mukaan, niillä avosydänleikkauksen läpi käyneillä henkilöillä, jotka eivät harrastaneet mitään, eivät osallistuneet minkään järjestetyn ryhmän toimintaan ja joilla ei ollut nimeksikään sosiaalista elämää, oli huomattavasti suurempi riski kuolla puoli vuotta leikkauksensa jälkeen.

Ja niillä, joilla ei ollut uskonnollista kotia, eivätkä käyneet missään kirkossa, oli peräti kolme kertaa suurempi riski joutua maan poveen kuusi kuukautta leikkauksen jälkeen.

Itku

Itkun puolestapuhujana toimii connecticutilainen sydänlääkäri Stephen T. Sinatra. Hänen mukaansa itkeminen, kuten rakastaminenkin, on elintärkeää sydämellemme. Itku parantaa. Siinä vapautetaan jännityksiä sydämestä ja nyyhkyttäessä harrastetaan automaattisesti oikeaoppista hengitystä. Lisäksi tunnepurkaus poistaa kehostamme ja mielestämme vihamielisyyksiä ja surua, jotka molemmat ovat erittäin tuhoisia tunteita sydämellemme.

Orgasmi

Orgasmia tutkittaessa on mentävä vuosikymmenien taa.  Sitä havainnoivat raportit tehtiin 1970 – ja 1980-luvuilla.

1976 huomattiin, että niillä naisilla, joilla oli vaikeuksia saada orgasmeja, oli muita suurempi riski saada sydänkohtaus. Siinä missä orgasmeja saavilla prosenttiluku oli 24, ei-orgasmeja-saavilla se oli peräti 65.

Tässä vaiheessa miesten ei kannata hurrata oman sukupuolensa puolesta. Myös he ovat saaneet oman osansa. Miehetkään eivät ole suojassa seksin vaikutuksista sydämeen. Vuonna 1980 tehdyssä tutkimuksessa huomattiin, että kaksi kolmasosaa 131 sydänkohtauksen takia sairaalaan joutuneesta miehestä, oli ennen kohtaustaan kokenut useiden viikkojen ajan monenlaisia seksuaalisia vaikeuksia.

 

Eli kannattaa itkeä, jos itkettää, kannattaa pitää seksielämä hyvässä kunnossa ja myös huolehtia omista sosiaalisista ympyröistä sekä harrastaa paljon ja monia asioita. Ja lisäksi: kenenkään ei pidä ylenkatsoa uskontoa. Päinvastoin, sydämelle on hyväksi uskoa … edes johonkin.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy