Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Maito lihottaa
Maito lihottaa

Uskomatonta, mutta totta. Amerikkalaisen tutkimuksen mukaan lapset, jotka juovat maitoa, lihovat ei-maitoa-juovia enemmän. Ja mikä hämmästyttävintä, rasvaton maito ja 1% maito lihottivat enemmän kuin täysmaito.

Kyseinen maitotutkimus julkaistiin Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine –lehdessä. Tutkimuksessa käytiin läpi 12 000 lapsen tiedot. Lapset olivat iältään 9 – 14 –vuotiaita.

Tutkimuksen mukaan ne lapset, jotka joivat päivittäin enemmän kuin kolme lasillista maitoa, lihoivat enemmän kuin ne, jotka joivat vähemmän maitoa. Nämä kolme lasillista tai enemmän maitoa päivässä juovat lapset tulivat pikkuhiljaa peräti 25 prosentin todennäköisyydellä ylipainoisiksi.

Tutkijoiden mukaan maidon juontia tulisi rajoittaa. Maidon sijasta olisi suosittava vettä. Tutkijat eivät edes näe maidon luita vahvistavaa ominaisuutta tarpeelliseksi, koska kalsiumilla on muitakin lähteitä. Osteoporoosia pystytään estämään esimerkiksi liikunnalla ja syömällä vihreitä vihanneksia.

Teini-iässä nautittu maito on yhdistetty tutkimuksissa myös aikuisiässä puhkeaviin syöpiin, munasarja – ja eturauhassyöpään.

Lisätutkimuksia tarvitaan, kaikki tutkijat myöntävät sen. Kuten myös sen, että vesi on ”vanhin voitehista” ja kaikkein paras jano- ja ruokajuoma kaiken ikäisille.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy