Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Apua unettomuuteen
Apua unettomuuteen

Unettomuus on ylikansallinen ilmiö, joka kiusaa niin miehiä kuin naisiakin. Kanadalainen tutkimus antaa toivoa miljoonille unettomuudesta kärsiville.

Tutkimuksessa paljastui, että määräävin unettomuuteen johtava tekijä, on henkilön tapa käsitellä stressiä ja paineita.

Kun koehenkilöiden, 27 hyväunisen ja 40 unettomuudesta kärsivän, elämän eri osa-alueita tutkittiin, huomattiin, että molempien ryhmien elämä oli yhtä stressaavaa. Ryhmien välinen ero löytyi ainoastaan stressinsietokyvyssä ja tavassa käsitellä stressiä.
 
Huonouniset kokivat elämänsä negatiivisempana ja stressaavampana kuin ne, jotka nukkuivat kunnon yöunet. Ne, jotka kärsivät unettomuudesta kokivat myös riidat puolisoiden kanssa yhtä stressaavina kuin työpaikan paineet. Heidän tapansa käsitellä ongelmia oli keskittyminen kontrolloimaan paineiden emotionaalisia vaikutuksia. Hyväunisten tapa ratkaista stressiä oli ratkaista eli poistaa ongelma mahdollisimman pian.

Kannattaa muistaa, että unettomat yöt aiheuttavat vihanpurkauksia päivisin ja päivällä tapahtuneet vihanpurkaukset saavat aikaan unettomia öitä. Tutkijat kehottavat unettomuudesta kärsiviä opettelemaan kontrolloimaan omaa temperamenttiaan, suhtautumaan ongelmiin rennommin ja ratkaisemaan paineita aiheuttavat asiat mahdollisimman nopeasti.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy