Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Käytätkö sinä alkoholia vai käyttääkö alkoholi sinua?
Käytätkö sinä alkoholia vai käyttääkö alkoholi sinua?

Viina kuuluu suomalaiseen kesään yhtä kiinteästi kuin inisevä itikkaparvi - kylmä olut terassilla, pullo punkkua kavereiden luona, pienet terävät iltaa terästyttämään. Viihdyttävämpää kuin itikoiden syötävänä oleminen, mutta valitettavasti monta kertaa vaarallisempaa.

Suomen kesässä vaanii salakavala uhka. Kesäjuhlien keskellä, työkiireiden ulottumattomissa
juomaputki saattaa hitsata tiedostamatta päälle. Alkoholia kuluu, velat muuttuvat saataviksi ja maailma on avoinna, hauskaa on niin kauan kuin juomaa riittää.

Valitettavasti inisevän itikkaparven terveydelliset haitat ovat huomattavasti pienemmät kuin viihdyttävän viinan. Juomaputkesta aiheutuvia varjopuolia ovat alkoholimyrkytykset, maksakirroosi, haiman sairaudet, sydämen rytmihäiriöt, kohonnut verenpaine sekä alkoholisoituminen. Lisäksi runsas viinan käyttö altistaa tapaturmille ja väkivallalle sekä aiheuttaa masennusta, unettomuutta ja pelkotiloja.
 
Moni käyttää alkoholia rentoutuakseen ja lieventääkseen jännitystä sosiaalisissa tilanteissa, mutta vaikutus on ohi menevä. Kannattaa muistaa, että alkoholi vaikuttaa turruttavasti aivoihin ja heikentää henkistä suorituskykyä. Raju alkoholin käyttö rasittaa myös ystävyys-, pari- ja perhesuhteita. Sammaltava, omassa maailmassaan oleva sima-aivo ei ole kenenkään ihanne seuralainen, puhumattakaan hellällä hetkellä sammuvasta sekoboltsista.

Varsinkin kesällä, lomakaudella – kannattaa muistaa, että viina on viisasten juoma. Nerokkuutta on olla juomatta.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy