Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Ylipaino altistaa syövälle
Ylipaino altistaa syövälle

New England Journal of Medicine –lehdessä julkaistun tutkimustuloksen mukaan ylipaino lisää todennäköisyyttä sairastua syöpään.

Miehillä todennäköisyys nousi 16 prosenttia, naisilla peräti 20 prosenttia. Tutkimus kesti 16 vuotta ja siihen osallistui 900 000 henkilöä, jotka kokeen aloittamishetkellä olivat terveitä, mutta huomattavasti ylipainoisia.

Tutkimuksen tulokset osoittavat kiistatta lihavuuden vaikuttavan syövän syntyyn ja kehittymiseen monin eri tavoin. Ylipaino mm. kohottaa veren estrogeenitasoa lisäten naisten syöpäriskiä. Se myös nostaa insuliinitasoa, mikä laukaisee kehon tuottamaan solujen jakautumista lisäävää hormonia.
Lihavuus ja ylipaino vaikeuttavat myös syövän aikaista toteamista. Kyhmyjen huomaaminen ja havaitseminen tunnustelemalla on helpompaa, jos esteenä ei ole ylimääräisiä jenkkakahvoja. Lisäksi ylipaino aiheuttaa vaikeuksia myös hoitojen suhteen.

Tutkijat toteavat, että heidän on vaikeaa sanoa estäisikö painonpudotus yhden syöpätapauksen viidestä vai seitsemästä. Selvää on ainoastaan se, että muiden negatiivisten vaikutustensa lisäksi ylipaino altistaa myös syövälle ja on siten yksi suurimmista terveydellisistä ongelmistamme.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy