Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Vanhenemisen vaikutuksia voidaan hidastaa yksinkertaisilla keinoilla
Vanhenemisen vaikutuksia voidaan hidastaa yksinkertaisilla keinoilla

Tunnet itsesi hehkeäksi parikymppiseksi, mutta peilin lähempi tarkastelu paljastaa armottoman totuuden, ikäsi on todellakin kaksikymmentä - kaksikymmentä kertaa jotain.

Olet keski-ikäinen, kaukana hehkeästä nuoruudesta. Menneet vuodet, hyvät ja pahat, ovat tehneet tehtävänsä, ja niiden tulokset näkyvät sinussa – kasvoissasi, vartalossasi sekä mielessäsi.

Aika on sekä ystävä että vihollinen. Henkisen pääoman kasvussa se on ystävä. Kosmetiikkamainoksissa auttamatta se vihamies, jota vastaan taistellaan mitä moninaisimmilla voiteilla ja geeleillä. Valitettavasti vain suurin osa näistä kosmeettisista auttajista on hölynpölyä. Niiden vaikutus näkyy lähinnä kukkaron kevenemisenä.

Onko siis mitään tehtävissä? Onko olemassa keinoja hidastaa ajan rattaan armottomia aikaansaannoksia? Vastaus kysymykseen kuuluu: On!

Pisaroita lähteestä

Tarujen ikuisen nuoruuden lähdettä ei ole löytynyt, ja tuskin koskaan löytyykään, mutta ”lähteen pisaroita”, joiden avulla voimme hidastaa vanhenemista on keksitty. Vuosikausia vanhenemista tutkineet tiedemiehet ovat löytäneet joitakin hyvin yksinkertaisia keinoja hidastaa ajan vääjäämättömiä vaikutuksia.

Tärkein näistä on tupakoimattomuus ja passiivisen tupakoinnin välttäminen. Tupakointi vahingoittaa kehoa monin eri tavoin. Se ei ainoastaan lyhennä elinvuosia vaurioittamalla sydäntä, keuhkoja ja verisuonia, se myös lisää ryppyjä ja paksuntaa ihoa. Savuton elämä on kaikkein tehokkain tapa välttää ennen aikainen vanheneminen ja varsinkin ennenaikainen kuolema.

Tiedemiehet painottavat terveiden elämäntapojen merkitystä, painon kurissa pitämistä, kasvisvoittoisen ruokavalion ja säännöllisen liikunnan tärkeyttä. He ovat myös huomanneet, että stressi ja paine vanhentaa, samoin kuin älyllisten virikkeiden puuttuminen. Ruumiin lisäksi myös mieltä tulee harjoittaa. Ristisanatehtävät, vieraan kielen opiskelu ja ongelmien ratkomiset harjaannuttavat aivoja ja hidastavat dementia tuloa.

Positiivisella elämän asenteella ja elämän eri tilanteisiin sopeutumisella on myös huomattu olevan suuri merkitys nuorekkaana pysymisessä. Jäykkiset ja kielteisesti asioihin suhtautuvat sairastuvat muita enemmän. On tärkeää osata nauttia pienistä hetkistä - niistä huonoistakin. Elämään kuuluu niin ylä- kuin alamäetkin.
 
Vanheneminen on monimutkainen, perimän sekä olosuhteiden säätelemä, henkinen ja fyysinen prosessi. On asioita, joihin emme voi vaikuttaa, mutta tiedemiesten yksinkertaisia ohjeita noudattamalla jokainen meistä voi kohottaa jäljellä olevien vuosiensa laatua.

Aikaa ei voi kääntää taaksepäin, kello on tikittänyt ja tikittää joka päivä säälimättömästi, mutta onneksi jotain voidaan tehdä tikityksen hidastamiseksi.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy