Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Epilepsialääkkeestä apua alkoholismiin
Epilepsialääkkeestä apua alkoholismiin

Amerikkalaisen tutkimuksen mukaan epilepsialääke auttaa alkoholisteja katkaisemaan juomiskierteensä paremmin kuin nyt käytössä olevat, alkoholismin hoitoon tarkoitetut lääkkeet.

Bostonin yliopiston kolme kuukautta kestäneeseen tutkimukseen osallistui 103 alkoholistia, jotka olivat yrittäneet katkaista juomistaan monin eri tavoin - onnistumatta siinä. He olivat osallistuneet AA-kokouksiin, psykoterapiaan ja olleet potilaina katkaisuklinikoilla. Heidän alkoholin kulutuksensa oli keskimäärin kaksi pulloa viiniä päivässä.

55 alkoholistille annettiin epilepsiakohtausta estävää lääkettä. 48 sai plaseboa. Epilepsialääkettä saaneet lopettivat tai pienensivät huomattavasti alkoholin kulutustaan. Tutkijat huomasivat myös, että lääkettä ottavien oli paljon helpompaa olla juomatta yhden kuukauden ajan kuin niiden, jotka saivat lumelääkettä.

Asiantuntijat myöntävät olevansa mielissään tutkimustuloksista, mutta he myös painottavat, että tämä on vain yksittäinen koe, lisätestausta tarvitaan. Samaista epilepsialääkettä on testattu myös hyvin tuloksin syömis- eli Binge eating –häiriössä.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy