Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Ruokavaliolla apua nivelreumaan
Ruokavaliolla apua nivelreumaan

Välimeren ruokavalio on tunnettu sydänystävällisyydestään, mutta ruotsalaisen tutkimuksen mukaan siitä on apua myös nivelreumasta kärsiville.

Läntisessä naapurimaassamme tehdyssä tutkimuksessa selvitettiin ruokavalion merkitystä reumapotilaiden hyvinvointiin. Tutkijat kokosivat kaksi koeryhmää reumaa sairastavista henkilöistä. Toinen koeryhmä muutti ruokavalionsa vastaamaan perinteistä Välimeren dieettiä, toinen jatkoi ruokailuaan tavanomaiseen pohjoismaalaiseen tapaan.

Kolmen kuukauden kuluttua tutkimuksen aloittamisesta koehenkilöillä, joiden ruokavalio oli muuttunut kevyemmäksi, oli huomattavasti vähemmän reumaattisia kipuja ja heidän niveltensä toiminta, liikkuvuus oli parantunut. Lisäksi heidän kolesterolitasonsa oli alentunut ja he olivat hoikistuneet keskimäärin kolme kiloa.

Tutkijat suosittelevat kaikille, ei vain reuma- ja sydänpotilaille, ruokavalion muuttamista perinteiseen Välimeren ruokavalioon. Välimeren alueella ruoka koostuu oliiviöljystä, vihanneksista, hedelmistä ja kalasta. Kyseisessä dieetissä maitovalmisteiden kulutus on vähäistä. Kasviksia ja hedelmiä, joissa on tunnetusti suuria määriä vitamiineja, syödään vastaavasti paljon. Vitamiinit toimivat antioksidantteina eli hapetuksen estoaineina. Välimeren ruokavalion perustaan kuuluu ehdottomasti kaksi luonnon omaa ihmekasvia - tomaatti ja valkosipuli. Välimeren dieetti on terveellinen. Se sisältää vähemmän eläinrasvoja ja enemmän kasviöljyjä kuin suomalainen ruokavalio.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy