Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Vauva kannattaa nukuttaa selällään
Vauva kannattaa nukuttaa selällään

Vanhanajan äidit ovat neuvoneet tyttäriään nukuttamaan pieniä vauvojaan kyljellään, että lapsen pää muotoutuisi kauniin pyöreäksi. Perimätieto saa nyt kyytiä, sillä tutkijat kehottavat nykyajan äitejä laittamaan pienokaisensa uinumaan selällään höyhensaarille.

Tutkijat väittävät selällään nukuttamisen vähentävän kätkytkuolemien lisäksi kuumeilua, tukkoisuutta nenässä ja korvatulehduksia.

Yhdysvalloissa, Britanniassa ja Australiassa on ollut jopa kampanja vauvojen selällään nukuttamisesta. Kampanjan aikana kätkytkuolemat (SIDS) vähenivät näissä maissa 40 prosenttia.
 
Monen äidin pelko selällään olevan lapsen tukehtumisesta omaan oksennukseensa on tiedemiesten mukaan turha. 1995 ohiolainen tutkimus seurasi 3733 vauvaa. Pienokaisten nukkumistyyli ja sairaudet kirjattiin ylös. Yksikään lapsi ei tukehtunut pulautteluunsa, ja selällään nukkuvat olivat terveempiä kuin vatsallaan nukkuvat. Tiedemiehet eivät siis näe mitään painavaa syytä, edes pään muotoutumista, miksi vauvaa ei voisi nukuttaa selällään.
Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy