Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Valkosipuli on luonnon taistelukeino syöpää vastaan
Valkosipuli on luonnon taistelukeino syöpää vastaan

Valkosipulilta tuoksuva lähimmäinen ei yleensä aiheuta axelefektiä, joka hullaannuttaa ja huumaa kaikki vastakkaisen sukupuolen edustajat. Valkosipulinsa nauttinut saa luvan olla kauempana - haju on niin etova.

Tyrmäävästä tuoksusta huolimatta tämän sipulikasvin terveydelliset vaikutukset ovat huimat ja tieteellisesti todistetut, varsinkin syövän osalta.

Uusimmat tutkimustulokset, jotka ovat aiheuttaneet keskustelua, viittaavat valkosipulin vaikuttavan positiivisesti myös kolesteroliin. Sillä aikaa, kun tieteellinen maailma käy vuoropuheluaan tästä sydämen asiasta, kannattaa kuitenkin nauttia valkosipulia sen syöpää estävän vaikutuksen vuoksi. Tutkijat ovat yrittäneet selvittää kuinka suuria, tai paremminkin pieniä, määriä valkosipulia pitäisi nauttia, jotta sillä olisi terveydellistä vaikutusta. Erään tutkimuksen mukaan miesten riski sairastua eturauhassyöpään laski puoleen niillä, jotka söivät yhden valkosipulinkynnen päivässä. Tutkijat kuitenkin suosittelevat vain neljää viittä kynttä viikossa. Liian suuret määrät aiheuttavat ongelmia ruuansulatuksessa ja vatsassa.

Eturauhassyövän lisäksi valkosipulin uskotaan estävän myös vatsa-, peräsuoli- ja rintasyöpään. Amerikan National Cancer Institute huomauttaa, että valkosipuli ei ole sidoksissa mihinkään tiettyyn kudokseen, vaan että kynsilaukalla on mitä luultavimmin positiivinen vaikutus useita eri syöpätyyppejä vastaan. Valkosipuli ei siis paranna tähän katalaan tautiin sairastunutta. Se pienentää riskiä sairastua siihen.

Valmista valkosipuli oikein
Valkosipulia ei välttämättä tarvitse nauttia raakana. Oikealla tavalla kypsennettynä sen syöpää estävät entsyymit säilyvät ruuanlaitossa. Jos kuorimisen jälkeen kynsien antaa levätä viisitoista minuuttia, kaikki hyvät ominaisuudet säilyvät kuumennuksesta huolimatta.

Osalle meistä valkosipuli ei sovi ollenkaan, mutta ei aihetta huoleen. Muillakin sipulikasveilla on syöpää vastaan taistelevia ominaisuuksia. Mutta kannattaa muistaa, että parhaan hyödyn luonnon omasta lääkekaapista saa syömällä monipuolisesti vihanneksia, kasviksia, juureksia ja marjoja.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy