Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Masennus yhteydessä Alzheimerin tautiin
Masennus yhteydessä Alzheimerin tautiin

Masennus on usein yksi Alzheimerin taudin oireista.

Uusimman tutkimuksen mukaan vuosikymmeniä aikaisemmin - ennen dementiaa aiheuttavan taudin puhkeamista - koettu masennus saattaa, joissakin tapauksissa, olla jopa tämän taudin esiaste.

Yhdysvaltalaisessa tutkimuksessa oli mukana 4000 koehenkilöä, joista puolet sairastivat Alzheimerin tautia. Tutkimuksessa kävi selville, että 14 prosenttia Alzheimeria sairastavista olivat kokeneet masennuksen vuosia aikaisemmin, joillakin se oli ollut jopa 25 vuotta sitten. Vastaavasti 7 prosenttia terveistä oli käynyt läpi masennus hiukan ennen tutkimusta. Heissä ei ollut merkkejä Alzheimerin taudista.

Tutkijat ovat vakuuttuneita masennuksen ja Alzheimerin taudin yhteydestä, mutta monta kysymystä on vielä vastaamatta, sairauden perimmäinen syy, alku on yhä pimeän peitossa. Tutkijat pohtivatkin alkaako Alzheimerin tauti luultua aikaisemmin, jo peräti keski-iässä? Onko masennus ”myrkkyä” aivoille, valmistaen sopivan maaperän dementoivalle taudille? Vai onko taipumus depressioon hienovarainen merkki heikommasta neurologisesta ”vastustuskyvystä”?

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy