Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Onko painonnosto hyväksi lapselle?
Onko painonnosto hyväksi lapselle?

Nykypäivän ihanne vartalot aiheuttavat paineita aikuisten lisäksi myös lapsille.

Pienet tytöt laihduttavat ja pukeutuvat popidolinsa tavoin liian paljastaviin, aikuismaisiin vaatteisiin. Pojat puolestaan ihailevat miesnäyttelijöiden kiinteitä ja lihaksikkaita vartaloita.

Kymmenvuotias pikkupoika on vielä kaukana arnoldschwarzeneggermaisista muskeleista ja ala-asteelle olevan pikkutytön pitäisi käyttää energiansa muuhun kuin britneyspearsmäisen imagon luomiseen.
 
Kuinka meidän sitten tulisi suhtautua lapsiin, jotka television innoittamana haluavat nostella painoja muokatakseen vartaloaan? Onko se heille hyväksi vai pitäisikö se kieltää kokonaan?

Luonto ei ole tarkoittanut kenellekään lihaksia ennen puberteettia. Mutta tosiasia on, että myös lapset hyötyvät painoharjoittelusta, jos se on suunniteltu heidän tasolleen ja se tapahtuu asiantuntevan aikuisen valvonnassa.

Ilman ohjausta lapsi saattaa nostella liian painavia painoja, ei osaa kiinnittää huomiota turvallisuuteen, ei ymmärrä alku- ja loppulämmittelyn tärkeyttä, eikä hallitse oikeaa tekniikkaa.
Aikuisen ohjauksessa tapahtuvan lapsen painoharjoittelun tulisi kuitenkin olla osa tasapainoista urheilukokonaisuutta, johon kuuluu muitakin lajeja. Painoharjoittelu ei saa olla lapsella se yksi ja ainoa asia mitä harrastetaan.

Asiantuntijat myöntävät painojen nostelun vahvistavan lasten luustoa, parantavan koordinaatiota, estävän urheiluvammoja ja lisäävän itseluottamusta sekä antavan hyvän esimerkin terveellisestä elämäntyylistä. Näistä hyvistä puolista huolimatta, he kuitenkin neuvovat vanhempia suhtautumaan negatiivisesti alle kahdeksanvuotiaiden painoharjoitteluun.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy