Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Vahvista itseluottamustasi
Vahvista itseluottamustasi

Hyvä itseluottamus on onnellisen elämän perusta.

Henkilö, joka todellakin tietää omat hyvät ja huonot puolensa pystyy kestämään paineita muita paremmin. Hänen omakuvansa ei murene arvostelun myötä. Kiireinen työrytmi, kilpailuyhteiskuntamme ovat asioita, jotka hän osaa laittaa omalle paikalleen. Paikalle, jossa ne eivät vahingoita hänen arvoaan ihmisenä.

Hauraimpia ominaisuuksiamme oleva itseluottamus rakentuu läpi elämämme, lapsuudestamme lähtien. Jossain vaiheessa se saattaa kärsiä niin kovia kolhuja, että se alkaa horjua. Huonon itseluottamuksen mukana tulevat aina epäilykset, olettamukset omasta heikkoudesta, osaamattomuudestamme. Nämä negatiiviset mietteet, jos niille antaa luvan kasvaa, valtaavat ajatuksemme ja alkavat rajoittaa elämäämme. Itseluottamusta ei kannata jättää ”oman onnensa nojaan”. Sitä pitää hoitaa.

Itseluottamuksen hoitaminen, jopa sen kuntouttaminen, on hämmästyttävän yksinkertaista. Niin yksinkertaista, että se usein jää tekemättä. Ajattelemme, että jos se on helppoa, se ei voi olla tärkeää.

Me hoidamme pari- ja ystävyyssuhteitamme, kuntoamme sekä terveyttämme. Miksi emme siis hoitaisi itseluottamustamme, joka vaikuttaa meidän minuutemme. Seuraavat vaivattomat, yksinkertaiset ohjeet auttavat itseluottamuksen vaalimisessa:

Opi tuntemaan itsesi
Moni väittää tuntevansa itsensä, mutta valitettavasti asia ei ole näin. Kykyjemme ja ominaisuuksiemme inventaariossa me hyvin usein vertaamme itseämme muihin lyöden samalla leimoja otsaamme. Olen huonompi siinä-ja-siinä kuin se-ja-se.
 
Itsensä oikeanlainen tunteminen ei sisällä vertailua toiseen. Se on ominaisuuksien etsimistä ilman rinnastamista, sillä maailmassa on aina joku, joka osaa tehdä jotain paljon paremmin kuin joku toinen. Lahjakkuuden tai luonteenpiirteen ei myöskään tarvitse olla mitään suurta. Olen hyvä järjestämään tavaroita, olen seurallinen, osaan puhua ranskaa ihan hyvin, minulla on kauniit kädet, silmät jne.. Kykyjemme ja ominaisuuksiemme tiedostaminen nostaa itseluottamustamme.

Laita asiat tärkeysjärjestykseen
Me olemme vastuussa omasta elämästämme, ja siksi meidän tulee hallita sitä itse. Elämänhallinta on suunnitelmallisuutta ja asioiden tärkeysjärjestykseen laittamista. Emme voi millään revetä joka paikkaan, päivässä on vain 24 tuntia. Suunnittelemalla ajankäyttöä ja laittamalla asiat tärkeysjärjestykseen, voimme jopa saada jotain tehtyä. Työ palkitsee tekijänsä, sanotaan. Palkintona on saavuttamisen ja onnistumisen tunne, joka ruokkii myönteistä minäkuvaamme.

Vältä negatiivisia ihmisiä
Kielteisesti asioihin suhtautuvat ovat erityisiä energiasyöppöjä. He imevät muut tyhjiin ja kylvävät negatiivista ilmapiiriä ympärilleen. Tämä ilmapiiri, asenne on erittäin tarttuvaa. Jos mahdollista, tällaiset henkilöt kannattaa kiertää kaukaa.

Asioissa on aina kaksi puolta. Jos oppii näkemään sen positiivisen aspektin, elämän paineet helpottuvat. Se ei aina onnistu, mutta kannattaa muistaa, että myönteisellä asenteella pääsee pitemmälle. Elämä on elämisen arvoista, jos osaa suhtautua asioihin oikein.

Ole hyvä lähimmäinen
Nykyinen elämänmeno ruokkii itsekkyyttä ja yksilöllisyyttä, mutta kukaan meistä ei pärjää yksin. Tarvitsemme ystäviä ja muita ihmisiä kuten hekin tarvitsevat meitä. Auttamalla muita autamme itseämme. Toiselle hyvän mielen antaminen, hänen ilahduttamisensa, ruokkii positiivista minäkuvaamme ja vahvistaa itseluottamustamme. On myös hyvä muistaa, että metsä vastaa niin kuin sinne huudetaan.

Hanki oma harrastus
Viime vuosina on puhuttu paljon parien ja perheiden yhteisistä harrastuksista ja niiden tärkeydestä. Näiden yhteisten rientojen lisäksi meillä on oltava myös ihan ikiomia harrastuksia ja kodin ulkopuolisia aktiviteetteja. Harrastuksia, joiden tavoitteet asetamme itse. Aktiviteetteja, joissa onnistuessamme vahvistamme omaa minäkuvaamme.

Liiku ja nuku tarpeeksi
Liikunta, ruokavalio ja uni vaikuttavat mielialaamme enemmän kuin uskommekaan. Nälkäisenä ja väsyneenä tuskin jaksaa saavuttaa pienintäkään tavoitetta, saati sitten yrittää omata positiivista asennetta.

Päivittäinen liikunta kohottaa kuntoa ja pitää mielen aktiivisena. Hyvä, vitamiinipitoinen ruokavalio auttaa jaksamaan kuten kunnon yöunikin.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy