Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Kohtuus kaikessa – veden juomisessakin
Kohtuus kaikessa – veden juomisessakin

Me emme voi elää ilman vettä, meidän kudosnesteemme, veremme ja ruuansulatusnesteemme on vettä. Meidän kehostamme jopa 40-70 prosenttia on vettä.

Me pystymme elämään ilman ruokaa useita viikkoja, mutta ilman vettä ainoastaan muutaman päivän.

Meidän päivittäinen veden tarpeemme vaihtelee: kuumuus, aktiviteetit ja hormonit säätelevät sitä. Vettä tulisi kuitenkin juoda. Asiantuntijoiden suositus on 1-2 litraa nestettä – päivittäin.

Yleensä nesteitä tulee nautituksi liian vähän, joskus se vain on niin työlästä – ainainen vessassa juokseminen – ja lisäksi pelkkä vesi tuntuu niin mauttomalle, maukkaissa nesteissä on liikaa kofeiinia, aspartaamia tai sokeria.

Tämä on normaalin ihmisen tilanne, mutta joillakin veden ja nesteen nauttiminen saattaa mennä överiksi, varsinkin kuntoillessa. Liikuntalääketieteen asiantuntijat kehottavat liikuntaa harrastavien juomaan nesteitä liikuntasuorituksen aikana, jotta vältyttäisiin nestehukalta, mutta he varoittavat liiallisuudesta. Se voi olla jopa hengenvaarallista.

Liika nesteen nauttiminen aiheuttaa veressä olevan, tarpeellisen suolan puutostilan. Tämä puutostila saattaa johtaa kuolemaan. Tällainen kuolintapaus sattui mm Bostonin maratonin aikana. Siellä naispuolinen maratonjuoksija oli nauttinut suunnattomat määrät nesteitä ennen juoksua ja sen aikana. Hänen verensä suolapitoisuus aleni kohtalokkain seurauksin. Vastaavanlaisia, valitettavia tapauksia on sattunut muuallakin.

Asiantuntijat muistuttavat kuntoilijoita pysymään kultaisen keskitien varrella, nesteen nauttimisessa molemmat ääripäät ovat pahasta.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy