Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Rakkaus ja itku ovat hyväksi sydämelle
Rakkaus ja itku ovat hyväksi sydämelle

Me kaikki tiedämme mitä rakkaus tekee, miten hyvää se on.

Mutta että itkukin… Naurun parantavasta voimasta puhutaan pitkin maita ja mantuja, mutta nyt tähän joukkoon on liitetty myös itku.

Jokainen nainen, joka koskaan on kävellyt tämän maapallon pinnalla, on myötäsyntyisesti tiennyt itkun puhdistavasta voimasta, ilman tiedemiehiä ja asiantuntijoita. He vain eivät ole osanneet pukea sitä tieteelliseen ja todistettuun muotoon, heille on riittänyt pelkkä syvä huokaus ja toteamus, viimeisten kyynelten vieriessä poskille, että jopa helpotti.

Mutta nyt tämä helpotus on todistettu hyväksi myös miehille. Amerikkalaiset tiedemiehet ovat tutkineet itkun ja kyynelten fysiologisia vaikutuksia. Heidän löytönsä tukee naissukupuolen iänikuista tietoa: itku on terveellistä.

Tutkijat rinnastavat itkemisen jopa rakkauteen. Molemmat, heidän mielestään, ovat erittäin hyväksi sydämelle. Itkun ja kyynelten terapeuttinen vaikutus selittyy stressihormonin vapautumisella ja sydänlihasten rentoutumisella. Itku purkaa paineita nopeasti ja tehokkaasti, nyyhkyttäminen muuttaa hengitystä terveelliseen suuntaan samalla kun suru ja viha poistuvat.

Seuraavan kerran kun itkettää, anna patojen purkautua, ja itke sielusi kyllyydestä.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy