Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Himot ja mieliteot - kuinka ne voitetaan
Himot ja mieliteot - kuinka ne voitetaan

Jokainen, joka koskaan on ollut dieetillä, tietää miten tuhoisa asia ruuanhimo ja mieliteko, varsinkin makeannälkä, voi olla.

Kielletty hedelmä kiehtoo, tuntuu vastustamattomalle - ja hupsis - siinä meni dieetti taas mönkään. Morkkiksesta huolimatta, luvaton suklaalevy on aina taivaallinen nautinto ja salaa syöty pulla syntisen hyvää, mutta eivät laihduta.

Salasyöpöttely kannattaa siis saada kuriin. Ensimmäinen askel tässä kurinpalautuksessa on himojen ja mielitekojen voittaminen.

Me naiset myönnämme sen auliisti, että mieliteko on valitettavasti meidän yleisin dieettituhoaja. Ja jostain kumman syystä himomme kohteena, miesten lisäksi, ovat ruuat ja karkit, joissa on paljon rasvaa ja sokeria, jotka siis lihottavat. Miksi näin, siitä tiedemiehetkään eivät ole päässeet täysin yhteisymmärrykseen.

Osa tutkijoista on sitä mieltä, että makeannälän taustalla on psykologinen syy, masennus tai mielipaha. Hiilihydraatit, heidän mukaansa, laittavat alulle ketjureaktion, joka muuttaa, kohottaa ja parantaa mielialaa. Osa tiedemiehistä sanoo karkkihimon johtuvan taasen veren alhaisesta sokeritasapainosta tai ravitsemuksellisesta puutostilasta. Magnesiumin puute, heidän mukaansa, laukaisee suklaan himon. Suklaassa on paljon magnesiumin. Magnesiumia on myös avokadossa ja pinaatissa, mutta harvalla laihdutuskuurilaisella on vastustamaton himo syödä kilokaupalla avokadoja.

Jotkut tutkijat painottavat kieltoja. Heidän tutkimuksensa ovat osoittaneet, että kielloilla on usein erittäin negatiivinen vaikutus. Silloin kun dieetti ei salli jotain ruoka-ainetta, tästä kielletystä tulee ajatusten, mieliteon ja halun kohde. Alamme kaivata sen makua ja kaivata ja kaivata ja kaivata…...
Olipa mieliteon syynä kielletty hedelmä tai depis, se on voitettavissa. Ne, joiden himon tausta on psykologinen, saavat parhaan hyödyn säännöllisistä ruoka-ajoista, näläntunteen välttämisestä ja veren sokeritason pitämisestä normaalina. Kokojyvätuotteet, vihannekset ja hedelmät antavat heille parhaan avun.
 
Niille, joiden mieliteot saavat alkunsa kielloista, hyötyvät parhaiten syömällä pieniä määriä haluamiansa ruoka-aineita tasapainoisen ruokavalion kanssa. Asiantuntijat sanovat, että mitä useimmin turvaudumme johonkin aineeseen helpottaaksemme henkistä kuormaamme, sitä useimmin tarvitsemme tätä ainetta. Ehdollistumme sille. Tällaisten henkilöiden kannattaa löytää muita tapoja paineiden kestoon kuin syöpöttelyn.
 
Laihdutuskuurien tai ruokavalioiden liian tiukat rajat luovat himoja ja mielitekoja. Syömällä tasapainoisesti, liikkumalla ja sallimalla joskus hiukan niitä kiellettyjäkin ruokia nujerramme mielitekomme ja himomme.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy