Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Tahroja paperilla - käsiala paljastaa luonteen
Tahroja paperilla - käsiala paljastaa luonteen

Kiitos tietokoneiden, käsinkirjoitettua tekstiä näkee nykyisin erittäin harvoin. Ehkä tästä johtuen jotkut yritykset ovat alkaneet pyytää työpaikkahakijoita liittämään työpaikkahakemukseen mukaan pieni käsialanäyte. He haluavat tietää hakijasta enemmän kuin virallinen hakemus voi koskaan paljastaa.

Käsiala, asiaan vihkiytyneiden mielestä, nimittäin kertoo kirjoittajastaan monia sellaisia asioita, mitä koneella kirjoitetussa hakemuksessa ei näy ja mitä ei pystytä saamaan selville lyhyessä haastattelussa.

Pelottavaa, vai mitä? Moni meistä pystyy tuskin itse lukemaan omia harakanvarpaitaan parin päivän päästä kirjoittamisesta saati sitten tulkitsemaan niitä. Tässä on joitakin asioita mihin käsialojen tulkitsijat kiinnittävät huomionsa.

Tekstin koko
Rohkea toiminnallinen henkilö kirjoittaa isokokoista, kookasta tekstiä. Valitettavasti iso teksti kielii myös itsekeskeisyydestä. Keskikokoisen tekstin tuottaja on käytännöllinen ja sopeutuvainen, kun taas pienikokoisilla kirjaimilla kirjoittava on tarkka ja täsmällinen henkilö, jolla on hämmästyttävä keskittymiskyky.
 
Koristukset ja kirjainvälit
Ne, jotka koristelevat kirjoitustaan, esimerkiksi pienillä pyöreillä ympyröillä i:n yläpuolella tai vastaavilla koukeroilla, ovat henkilöitä, jotka tarvitsevat apua päätöksenteossa ja saattavat joskus sotkeutua yksityiskohtiin. Vastaavasti pelkistetyn tekstin kirjoittajat ovat tehokkaita ja ajattelevat asioista selvästi. Jos kirjaimet ovat kiinni toisissaan, kirjoittaja on looginen. Pienet katkokset sanoissa, silloin tällöin, kertovat kirjoittajan olevan joustavan ja intuitiivisen. Jos sanojen kirjaimet ovat suurimmalta osaltaan erillään toisistaan, on tekstin väsääjä asiallinen, tosiasioissa pysyttelevä, ehkä hiukan mielikuvituksetonkin.

Vinous
Hyvin monen käsiala on vinossa johonkin suuntaa. Oikealle osoittava käsiala paljastaa, että kirjoittajalla on jatkuva tarve saada muilta rauhoittavia vakuutteluja. Vasemmalle kaartuvan käsialan omistaja on itsenäinen henkilö. Pystyä tekstiä kirjoittava puolestaan käyttää enemmän aivojaan kuin sydäntään.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy